Οικονομία

26/10/2012 - 12:07

«Κερνάμε Ελλάδα»

«Κερνάμε Ελλάδα»

 «Κερνάμε Ελλάδα», ήταν ο τίτλος του τριήμερου φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τις 19 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου στην Αγιά Χανίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να προβάλλει, να αναδείξει και να δικτυώσει τα Ελληνικά προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής και τις Ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων που έλαβαν χώρα στο φεστιβάλ.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου, παρουσίασαν μέσα από δικό τους περίπτερο, τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών μας προϊόντων, ενώ παράλληλα διοργάνωσαν και γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον πλούτο της λεσβιακής γης. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς Χανίων κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ήταν το ενδιαφέρον, τόσο των ελλήνων όσο και των ξένων επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την έκθεση, για τα λεσβιακά προϊόντα.

Στο φεστιβάλ, το Επιμελητήριο Λέσβου εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Β. Μυρσινιάς. Παράλληλα προωθήθηκε το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με τη Minoan air, το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων  και τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Λέσβου, με στόχο την τόνωση της κίνησης εκτός τουριστικής σεζόν. Πρόκειται για ένα αρκετά δελεαστικό πακέτο, που προωθήθηκε με επιτυχία εκτός από την έκθεση και στα τουριστικά πρακτορεία, το οποίο θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 και θα συμπεριλαμβάνει σε πολύ χαμηλή τιμή αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, καθώς και ενοικίαση αυτοκινήτου, ενώ πτήσεις προς τη Λέσβο, θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) απευθείας από το Ηράκλειο.

Μοιράσου το άρθρο!