Οικονομία

13/04/2022 - 13:23

Κληρικοί στη Μυτιλήνη κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο; – Ερωτήματα προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο

Κληρικοί κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο;
Ερωτήματα προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης.


Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, σε εκείνο που ακούσαμε, γι΄αυτό και θέτουμε ανοικτό ερώτημα προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, εάν, όντως, απείλησε, διά τελεσιγράφου, ιερείς της Μητροπόλέώς του, ότι αν εκείνοι δεν εμβολιαστούν μέχρι την Κυριακή των Βαίων (17/4/2022) –πέραν της αργίας, που ο ίδιος ήδη τους έχει επιβάλει- επιπλέον, θα πρέπει ο μεν ένας να εγκαταλείψει το σπίτι που διαμένει με την οικογένειά του, το οποίο βρίσκεται εντός του αυλόγυρου του ναού, που υπηρετεί, ο δε άλλος –πολύτεκνος κληρικός- να ψάξει για άλλη Μητρόπολη.

Δηλαδή, αν αληθεύει το άκουσμα, ότι κληρικοί κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, τις Άγιες μέρες του Πάθους και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, με εντολή του οικείου Μητροπολίτη.

Ακόμη, τον ρωτούμε, εάν κατόπιν αφόρητης πίεσης που άσκησε ο ίδιος σε κληρικό ή κληρικούς της Μητροπόλεώς του, εκείνος ή εκείνοι, προχώρησαν, τελικά, στον εμβολιασμό.

Άραγε, ο ίδιος δεν έχει ακούσει τίποτα περί παρενεργειών και θανάτων χρονικά σχετιζομένων με τη διενέργεια του εμβολιασμού κατά  του κορωναϊού;

Μήπως αγνοεί και το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ;

Εν τέλει, ξέχασε τα πάντα από τη χειροτονία του;

 

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης

δρ pd Θεολογίας ΑΠΘ

Μοιράσου το άρθρο!