Οικονομία

27/09/2022 - 15:18

Λέσβος - Λιβύη... συμμαχία !

Συνάντηση με αντιπροσωπεία από το Επιμελητήριο της Τρίπολης στη Λιβύη και Λίβυους επιχειρηματίες, πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Αντιπρόεδρος Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κώστας Σωτηράκης, ο Πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης Παναγιώτης Καρίπης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Βερναρδάκης, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης,  επιχειρηματίες από τους κλάδους παραγωγής του νησιού μας, όπως ελαιοπαραγωγοί, παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων, μελισσοκομικών προϊόντων, χονδρέμποροι κρέατος, τουριστικοί πράκτορες, κ. α., ενώ το Επιμελητήριο της Τρίπολης της Λιβύης εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής και εκτελών χρέη Προέδρου κ. Mohamed Bashir Duzan, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών και Σύμβουλος Διαχείρισης Ποιότητας Dr. Tarek Elsmuai, και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου της Τρίπολης της Λιβύης, στην Ελλάδα, Dr. Radwan Fashtol.

Κατά την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στους ιστορικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο περιοχών, στις νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων και στις δυνατότητες διείσδυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη Λιβύη.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της Τρίπολης, από την πλευρά τους έδειξαν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα του νησιού, για τα οποία υπάρχει προοπτική υψηλής ζήτησης στη Λιβύη, και στο άμεσο μέλλον θα έρθουν σε επαφή μέσω του Επιμελητηρίου Λέσβου, με τους Λέσβιους επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξαγωγές στη Λιβύη.

 

Σαν επιστέγασμα της σύσφιξης των σχέσεων, οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με αντικείμενο την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και λιβυκών επιχειρήσεων αλλά και των δύο Επιμελητηρίων.

φδ

 

Μοιράσου το άρθρο!