Skip to main content
|

Λουκέτο και στην Εθνική Μυτιλήνης

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Σε εξέλιξη είναι η αναδιοργάνωση του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες εντός του 2019.
Είναι γνωστό ότι ο SSM (Ενιαίος Μηχανισµός Εποπτείας) συνεχίζει διαρκώς να υπενθυμίζει στις συστηµικές τράπεζες ότι πρέπει να προχωρήσουν και µάλιστα σύντοµα σε δραστικές περικοπές στα κόστη.  Αυτό αφορά και τα υποκαταστήματα και το προσωπικό.


Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν και την λειτουργία των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στη Λέσβο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» ( ρεπορτάζ Στρατής Σαμιώτης) που αποκάλυψε το θέμα, λουκέτο θα μπει σε δύο υποκαταστήματα της Εθνικής στη Λέσβο.  Στο υποκατάστημα στον Παπάδο Γέρας και στο υποκατάστημα της Εθνικής στη Μυτιλήνη παραπλεύρως του κεντρικού Λιμεναρχείου. Η εξυπηρέτηση πλέον στη Μυτιλήνη θα είναι μόνο από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής στην Ερμού.


Στο υποκατάστημα του Παπάδου απασχολούνται 4 άτομα ενώ στο υποκατάστημα της Μυτιλήνης 6 άτομα. Το προσωπικό αυτό θα μεταφερθεί σε άλλα υποκαταστήματα. Αξίζει να τονιστεί ότι κτήρια που στεγάζονται τα δύο υποκαταστήματα ήταν ιδιόκτητα μέχρι πριν από κάποια χρόνια καθώς στις μέρες μας έχουν περάσει σε θυγατρική εταιρεία της Εθνικής και η Τράπεζα είναι μισθωτής. Αν μη τι άλλο μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που αναφέρει η  εφημερίδα.

Το λουκέτο εντάσσεται όπως αναφέρει σε μια συνολική αλλαγή φιλοσοφίας των τραπεζών που αφορά την απομάκρυνση των πελατών από τα γκισέ των τραπεζών και την εξυπηρέτηση  είτε από μηχανήματα αυτόματων πληρωμών/ συναλλαγών είτε από το e banking.

Ασφαλώς και κάθε λουκέτο προκαλεί αντιδράσεις. Θυμίζουμε πριν από λίγο καιρό και το λουκέτο στην Εθνική Τράπεζα της Αγίας Παρασκευής. 

Σύµφωνα µε το νέο πλάνο, το δίκτυο της κάθε συστηµικής τράπεζας θα «παίζει» στα 250 µε 300 καταστήµατα. Στο τέλος του 2017 -σύµφωνα µε τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ)- οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες είχαν δίκτυο 1972 καταστηµάτων. Περισσότερα λοιπόν από 800 καταστήµατα το επόµενο διάστηµα θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις τέσσερις συστηµικές:

Η Τράπεζα Πειραιώς είχε στο τέλος του 2017 (σύµφωνα µε τα στοιχεία της ΕΕΤ) 12.848 εργαζόµενους και 622 καταστήµατα.
Η Εθνική Τράπεζα  9.970 εργαζόµενους και 485 καταστήµατα.
Η Alpha Bank 8.431 εργαζόµενους και 469 καταστήµατα.
Η Eurobank 8.026 εργαζόµενους και 396 καταστήµατα.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία