Οικονομία

03/07/2011 - 18:10

O Πρόεδρος της μιας (συνεταιριστικής) Μερίδας!

Είναι γνωστό (στους παροικούντες) ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας  Λέσβου - Λήμνου κ. Πατέστος άρχισε την ‘’ τραπεζική’’ του καριέρα σχετικά πρόσφατα, εξελέγη σαν απλό μέλος στο ΔΣ της τράπεζας μόλις στις προηγούμενες εκλογές (δηλαδή όχι σ’αυτές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα) .

Είναι επίσης γνωστό (σε όλους) ότι για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για το ΔΣ πρέπει να κατέχει (τι ποιό λογικό ) τουλάχιστον μία (1) συνεταιριστική μερίδα. Με λίγα λόγια δεν παίζει ρόλο αν κάποιος έχει μία ή εκατό μερίδες για να εκτεθεί υποψήφιος στους χιλιάδες μεγάλους ή μικρούς μεριδιούχους της τράπεζας…..

Ερώτημα πρώτο  Στις εκλογές που πρωτοεξελέγη ο κ.Πατέστος (τις προηγούμενες είπαμε) κατείχε έστω και μία (1) μερίδα της τράπεζας , στο όνομα του ; Είχε βγάλει δηλαδή από ‘’ τη τσέπη του ‘’ στα δέκα χρόνια πού λειτουργούσε ήδη η Συνεταιριστική έστω και ένα(1) ευρώ για να στηρίξει τον θεσμό ; Η απάντηση είναι ένα τεράστιο όχι!!!!! Ο ‘’τραπεζίτης’’ κ. Πατέστος εξελέγη τότε εκπροσωπώντας (απ’τη μεριά του Δήμου Μυτιλήνης) την μία (αριθμός 1) μερίδα που κατείχε η δημοτική επιχείρηση ΕΨΥΠΑΛ !!!!!

Ερώτημα δεύτερο

Στο διάστημα, που ακολούθησε στο διοικητικό συμβούλιο, κατάφερε ο κ.Πατέστος να βρει λίγο χρόνο , από τις πολλές δραστηριότητες και θέσεις που κατέχει, να πάει στο ταμείο της τράπεζας και να αγοράσει (με δικά του χρήματα) έστω δέκα μερίδια της τράπεζας , μιας και είναι γνωστό (στους παροικούντες) ότι το κεφάλαιο και η επιβίωση μιας τόσο μικρής τράπεζας εξαρτάται κυρίως με τις αγορές μεριδίων;

Ερώτημα τρίτο (και τελευταίο) Το ίδιο ερώτημα απευθύνουμε και στους άλλους νεοεκλεγέντες και επίδοξους ‘’τραπεζίτες’’ των τελευταίων εκλογών .

Written by RatBank

Μοιράσου το άρθρο!