Οικονομία

27/07/2021 - 12:44

Οδηγός ασφάλειας αυτοκινήτου: Πως να επιλέξετε την ιδανική!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου, με τις αρκετές πλέον επιλογές που έχετε και είναι εύκολα προσβάσιμες μέσα από τον υπολογιστή σας, παραμένει μια δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση.

Αυτό συμβαίνει καθώς θέλετε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για το όχημά σας και να βρείτε την ιδανική ασφαλιστική εταιρεία μέσα από μια πληθώρα επιλογών.

Πως θα συμβεί όμως αυτό και πως θα εντοπίσετε την ιδανική ασφάλεια που να ανταποκρίνεται 100% στις δικές σας ανάγκες;

 

Πως να επιλέξεις την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου ανάμεσα σε χιλιάδες επιλογές

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφθείς τις πραγματικές ανάγκες ασφάλισης που χρειάζεσαι. Είναι απαραίτητη η μικτή ολική ασφάλεια ή καλύπτεσαι και με μια απλή βασική αστική ευθύνη έναντι τρίτων;

Χρειάζεσαι εξτρά καλύψεις όπως θραύση κρυστάλλων ή δε θέλεις να προσθέσεις τίποτα ώστε να κρατήσεις τα ασφάλιστρά σου όσο το δυνατόν χαμηλότερα;

Η ανάλυση και καταγραφή των αναγκών σου, είναι το πρώτο βήμα για να βρεις την ιδανική για εσένα ασφάλεια αυτοκινήτου, στην καλύτερη τιμή που μπορείς να πετύχεις.

Μετά την ανάλυση των αναγκών σου, το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις ποια χρονική διάρκεια θα επιλέξεις για το ασφαλιστήριό σου.

Όσο μεγαλύτερη η χρονική διάρκεια τόσο μεγαλύτερη έκπτωση θα έχεις στο συνολικό ποσό.

Μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου θα σου βγει πολύ πιο οικονομικά, απ’ότι αντίστοιχα μια τρίμηνη ή εξάμηνη ασφάλιση.

Οπότε αν μπορείτε οικονομικά να προπληρώσετε 12 μήνες, τότε σίγουρα θα έχετε μεγαλύτερο όφελος στο τέλος και πολύ μικρότερα μηνιαία ασφάλιστρα αναλογικά.

Τέλος, όπως γράψαμε και πιο πάνω, θα πρέπει να αποφασίσεις ποιες εξτρά καλύψεις θα χρειαστείς ώστε να προσαρμόσεις το ασφαλιστήριο όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες σου.

Μια πολύ χρήσιμη εξτρά κάλυψη που σίγουρα θα τη χρειαστείτε κάποια στιγμή για το αυτοκίνητό σας είναι η οδική βοήθεια μέσα από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Συμβόλαιο οδικής βοήθειας μπορείτε να κάνετε ανά πάσα στιγμή και με όποια εταιρεία θέλετε – όμως αν το κάνετε μέσα από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλιστική που ασφαλίζεστε, τότε το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

Για παράδειγμα ένα ετήσιο συμβόλαιο σε μια εταιρεία οδικής βοήθειας μπορεί να κοστίζει 70€ ενώ αν το προσθέσετε ως έξτρα κάλυψη στο ασφαλιστήριό σας, τότε το κόστος δεν θα υπερβεί τα 30€!

 

Επιλογή πλατφόρμας για αγορά ασφάλειας

Αφού έχετε καταγράψει τις ανάγκες σας και έχετε προχωρήσει στην αγορά ασφάλειας, το επόμενο βήμα είναι η επιλογή της πλατφόρμας όπου θα συγκρίνετε τις τιμές από αρκετές ασφαλιστικές και θα επιλέξετε την πλέον συμφέρουσα για εσάς.

Εσείς θα εισάγετε τα βασικά στοιχεία του οχήματος καθώς και τα προσωπικά σας, θα επιλέξετε καλύψεις και χρονική διάρκεια συμβολαίου και η πλατφόρμα που θα επιλέξετε θα σας επιστρέψει άμεσα όλες τις τιμές από τις ασφαλιστικές εταιρείες με βάση τα προγράμματα που προσφέρουν, στις ανάγκες που σημειώσατε.

Έτσι έχετε μια πλήρη εικόνα της αγοράς και συγκρίνοντας τιμές μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου.

 

Από που να ξεκινήσετε για τη δική σας ασφάλιση

Η καλύτερη εκκίνηση για να βρείτε την ιδανική και οικονομικότερη ασφάλιση, είναι μέσα από τον οδηγό ασφάλειας όπου έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποιες είναι οι πραγματικές σας ανάγκες καθώς και τι ασφάλεια αυτοκινήτου να επιλέξετε, δίχως να πληρώσετε περιττά χρήματα σε καλύψεις που δεν θα τις χρειάζεστε.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του οδηγού ασφάλειας και θα βρείτε την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τις δικές σας ανάγκες ασφάλισης!

 

Μοιράσου το άρθρο!