Οικονομία

20/06/2019 - 09:39

Οι "πράσινες" επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών συναντούν τον επιχειρηματικό κόσμο

Με την πεποίθηση ότι η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να συνδεθεί με την ζώσα πραγματικότητα, την κοινωνία και την οικονομία, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης ιδεών "Πράσινης - Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας" των Φοιτητών/τριών μας, Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, και ώρα 18:30 Λόφος Πανεπιστημίου, Αμφιθέατρο Γεωγραφίας

Για δεύτερη χρονιά μια καινοτόμος, πιλοτική δράση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο Γεωγραφίας, την Παρασκευή 21.06.2019 και ώρα 18:30.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα» του Τμήματος Περιβάλλοντος οι διδάσκοντες κ. Μαρία Χατζηαντωνίου και κ. Μάριος Μπαλής υλοποιούν δράσεις που διασύνδεουν τον επιχειρηματικό κόσμο, την τοπική αναπτυξιακή διαδικασία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 Η Ακαδημαϊκή κοινότητα καλλιεργεί την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών υπό το πρίσμα της "πράσινης-βιώσιμης ανάπτυξης".

 Το Επιμελητήριο Λέσβου, ενθαρρύνει τις προσπάθειες των νέων εισάγοντάς τους στην έννοια της επιχειρηματικότητας της καινοτομίας και της φιλοδοξίας για διαφοροποίηση και ανταγωνιστικότητα.

 Η ΕΤΑΛ Α.Ε., εμψυχώνει, εισάγει ιδέες για στρατηγικό, τοπικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και διαμορφώνει κίνητρα χρηματοδότησης σε προτάσεις με έμφαση στην προστιθέμενη αξία.

Ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν με την μορφή "pitching" - δηλαδή άμεση παρουσίαση σε 7 λεπτά - επιχειρηματικές ιδέες που καλούνται να πείσουν για την εφικτότητα υλοποίησης και δυνατότητα χρηματοδότησης τους, αλλά και για την καινοτομία και για την περιβαλλοντική τους διάσταση.

Το Επιμελητήριο Λέσβου αθλοθετεί για τις 3 ιδέες που θα προσεγγίσουν το αντικείμενο της παρουσίασης με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο, χρηματικό Βραβείο που θα απονεμηθεί σε μικρή τελετή με την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Η επιχειρηματικότητα των νέων πρέπει και μπορεί να αποτελέσει ένα από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για το νησί μας, πρέπει να δίνονται κίνητρα, να ενθαρρύνονται προσπάθειες που μάλιστα εισφέρουν λύσεις όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον ο πλανήτης μας από την κλιματική αλλαγή.

Καλούνται να παρευρεθούν επιχειρηματίες της Λέσβου και να λειτουργήσουν ως "μέντορες" της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μοιράσου το άρθρο!