Χρόνος ανάγνωσης
:
2'
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το τελευταίο 48ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την περισυλλογή παράτυπων μεταναστών σε διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την ίδια ώρα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, αναφέρουν ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης από τα μικρασιατικά παράλια θα εντείνεται, καθώς τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση σε Γάζα, Ιράκ, Συρία και Λιβύη.
Δουλέμποροι έναντι αδράς αμοιβής, στοιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.
Μόνο το τελευταίο 48ωρο, περισυνελέγησαν από διάφορες περιοχές στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, τουλάχιστον 553 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν 6 διακινητές.
Συγκεκριμένα στην Αγ. Ελένη Χίου, διεσώθησαν 114 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής. Εβδομήντα δύο συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι, 62 στη Ρόδο και ένας διακινητής, 41 στο Καρλόβασι Σάμου, 27 στην περιοχή Αγκιστρος Σαμοθράκης, 5 στην Κω στις περιοχές Αμμόγλωσα και Ψαλίδι, 104 στη Σύμη και 4 διακινητές, 69 στον Αγ. Ευστράτιο και 59 στη Μυτιλήνη, στις περιοχές Μανταμάδος, Τσόνια, Ασπροπόταμος και Μυστεγνά.
Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Λάουρα Τόμσον, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το θέμα των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, συμφώνησε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Μεταφορικό Ισοδύναμο: Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου μετά την παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λέσβου
Παράταση έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2026 για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων 2023. Το Επιμελητήριο...
Στήριξη των πληγέντων από τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο – Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (A.1174/2026) του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...
Η 98 ΑΔΤΕ ζητά 15.900 λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Διαγωνισμός 89.040 ευρώ στη Λέσβο
Ανοικτός διαγωνισμός της 98 ΑΔΤΕ για 15.900 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Στα 89.040 ευρώ η...
Σοκ στην εστίαση της Λέσβου: Χάθηκαν 3,37 εκατ. ευρώ τζίρου σε ένα τρίμηνο – Πτώση 15,2%, δεύτερη χειρότερη στην Ελλάδα
Βουτιά 15,2% στον τζίρο της εστίασης στη Λέσβο. Χάθηκαν 3,37 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες, ενώ τα...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις