Οικονομία

17/10/2022 - 15:19

SIAL 2022: 5η μεγαλύτερη συμμετοχή από την Ελλάδα - Δυναμική συμμετοχή από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

SIAL 2022: Η Ελλάδα έχει την 5η μεγαλύτερη συμμετοχή μεταξύ 126 χωρών

ΔΕΗ

Στη φετινή SIAL Paris, στην οποία συμμετέχουν 126 χώρες με περισσότερους από 7.000 εκθέτες, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 5η θέση σε επίπεδο συμμετοχών».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) ενώ σημειώνεται ότι στο εθνικό περίπτερο, έκτασης περίπου 1.600 τ.μ., φιλοξενούνται 100 εξωστρεφείς επιχειρήσεις. 

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 20.000 επαγγελματικές  συναντήσεις, ενώ καθόλη τη διάρκεια της έκθεση λειτουργεί χώρος προβολής της φέτας.

 

Δυναμική και η συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος αναφέρει:

 

"Πρωτογενής Τομέας, η ραχοκοκαλιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου!

Η Περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους παραγωγούς με συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο την ανάπτυξη στο Βόρειο Αιγαίο.

Τιμητική η παρουσία στο περίπτερο μας, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεωργαντά, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννη, του Γεν.Γραμματέα Εξωτερικών κ. Σμυρλή, καθώς και του Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία κ.Ζεβελάκη.

Προχωράμε με εξωστρέφεια και ενδυναμώνουμε την παρουσία των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας του Βορείου Αιγαίου σε Διεθνείς Εκθέσεις.

Συγχαρητήρια στους παραγωγούς μας για το δυναμικό «επιχειρείν»."

 

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής.

Ο κ. Γεωργαντάς,  δήλωσε ότι: «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσα από την Διεθνή Έκθεση SIAL δίνει την ευκαιρία στα ελληνικά τρόφιμα, ποτά και αγροτικά προϊόντα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να αναζητήσουν νέους εξαγωγικούς δρόμους, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Φραγκογιάννης, δήλωσε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δυναμική ελληνική παρουσία στο Παρίσι και τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της χρονιάς. Με περισσότερες από 300 ελληνικές επιχειρήσεις, η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα σε αριθμό συμμετεχόντων.  Η ελληνική πολιτεία στηρίζει ενεργά τη συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις και κάθε δράση εξωστρέφειας που θα ενισχύσει την παρουσία τους σε διεθνείς αγορές. Και είναι πολύ ενθαρρυντικό που και οι Έλληνες παραγωγοί ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της πολιτείας για συνεργασία, αξιοποιώντας τα εργαλεία που τους παρέχει η δομή της Οικονομικής Διπλωματίας, τις Πρεσβείες μας δηλαδή και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, την Enterprise Greece, την Ελληνική Εταιρία Εξαγωγικών Πιστώσεων. Και φυσικά έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ Γεωργαντά.»

Ο κ. Σμυρλής, δήλωσε ότι: «Η δυναμική ελληνική συμμετοχή στην SIAL, μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση για την πολύ καλή κατάσταση των Ελλήνων εξαγωγέων στον κρίσιμο κλάδο των τροφίμων και ποτών.  Στην δομή της οικονομικής διπλωματίας, με σημείο αιχμής την Enterprise Greece, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις προχωράμε όλοι μαζί, παρά τις δύσκολες Διεθνείς συνθήκες, για ένα νέο ρεκόρ εξαγωγών και το 2022.»

Μοιράσου το άρθρο!