Οικονομία

14/11/2019 - 14:14

Στη Μυτιλήνη το επόμενο κατάστημα της Jumbo

Στη Μυτιλήνη, μετά το πρόσφατο στην Κατερίνη, αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο κατάστημα της Jumbo. Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, η επέκταση της αλυσίδας στη Μυτιλήνη (όπου ήδη διέθετε παρουσία μέσω συνεργάτη) εντάσσεται το πλάνο ανάπτυξης στην Ελλάδα, το οποίο πλέον έχει κατεβάσει "ταχύτητα" καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη δικτύου στη Ρουμανία. Το νέο κατάστημα ακολουθεί τη δημιουργία νέου σημείου πώλησης στην Κατερίνη που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

 

Στην εγχώρια αγορά η αλυσίδα διαθέτει ήδη δίκτυο 52 καταστημάτων. Το business plan του Ομίλου προβλέπει πως στην Ελλάδα (όπως και στην Κύπρο και στην Βουλγαρία) θα πραγματοποιείται η προσθήκη ενός καταστήματος ανά διετία. Η διοίκηση έχει εξηγήσει πως στην παρούσα φάση το δίκτυο φυσικών καταστημάτων καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς και πως "ταβάνι" αποτελούν τα 55 σημεία πώλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-jumbo). Με βάση τα τελευταία παρουσίαση της εταιρείας (Οκτώβριος 2019), στην Ελλάδα πραγματοποιείται το 62% των πωλήσεων του ομίλου και προέρχεται το 55% της προ φόρων κερδοφορίας.

 

capital.gr

Μοιράσου το άρθρο!