Οικονομία

15/03/2019 - 15:20

Συμμετοχή των προϊόντων της Λέσβου, στη “FOODEXPO 2019” (16 – 18 Μαρτίου 2019).

Ανοίγει τις πύλες της, αύριο Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η "FOODEXPO 2019" (Metropolitan Expo, Αθήνα, 16 – 18 Μαρτίου 2019), με τη Λέσβο να δίνει για μία ακόμη χρονιά δυναμικό παρόν, εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο οποίο θα συμμετάσχει με το σύνολο των προϊόντων του νησιού. 

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (στον οποίο ως γνωστόν συμμετέχουν ο Δήμος Λέσβου, η Π.Β.Α., το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και άλλοι φορείς του τόπου), κατόπιν της τιμητικής πρότασης που δέχθηκε από το Ξ.Ε.Ε., έχει αναλάβει την οργάνωση της ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής του νησιού στην κορυφαία αυτή έκθεση της χώρας. Αν και η συμμετοχή του Ξ.Ε.Ε. αφορά κατά βάση στην προώθηση του γνωστού project “Ελληνικό Πρωινό”, αυτή τη φορά δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης του συνόλου των προϊόντων της Λέσβου (συμπεριλαμβανομένων και των αλκοολούχων ποτών και του τυποποιημένου ελαιολάδου).

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής της Λέσβου, είναι o Όμιλος Ακτοπλοϊκών Εταιρειών “ATTICA GROUP” (Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Superfast Ferries), ενώ η παρουσίαση της λεσβιακής γαστρονομίας υποστηρίζεται έμπρακτα από τις διατροφικές επιχειρήσεις του νησιού, καθώς και από το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας Δ/Κ Μυτιλήνης “Η ΑΣΠΙΔΑ”.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και εντός του ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου του Ξ.Ε.Ε. (Hall 2, Stand C27 – D34), οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης (Έλληνες και ξένοι εμπορικοί αντιπρόσωποι & ευρύ κοινό), θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διάφορες παρασκευές.

Οι τρόποι με τους οποίους θα συμμετέχουν τα προϊόντα της Λέσβου, είναι οι ακόλουθοι:

Στα γενικά εσωτερικά ράφια του περιπτέρου, εντός του οποίου θα μπορούν να εισέλθουν μόνο ενδιαφερόμενοι έλληνες και ξένοι επαγγελματίες & αγοραστές, θα εκτίθενται τα τυποποιημένα προϊόντα του νησιού, 

Στο ατομικό stand της Λέσβου, το οποίο θα έχει πρόσοψη προς ένα κεντρικό διάδρομο, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τους διερχόμενους επισκέπτες, θα παρουσιάζονται τα διάφορα τυποποιημένα προϊόντα και τα πιάτα με τις συνταγές του νησιού.

Οι Λέσβιοι απόδημοι εθελοντές, οι οποίοι υπό το συντονισμό της Μυρσίνης Ανδριώτη, θα υποδέχονται τους επαγγελματίες επισκέπτες, θα δίνουν τις απαραίτητες γενικές πληροφορίες και θα λαμβάνουν την έγγραφη ζήτηση των προϊόντων, για την οποία οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν  εγγράφως, μετά το πέρας της έκθεσης.

Στο ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο εντός του περιπτέρου, θα πραγματοποιούνται κατά τακτά διαστήματα ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών της Λέσβου, με τη χρησιμοποίηση των τυποποιημένων προϊόντων του νησιού, τα οποία θα προβάλλονται δεόντως κινηματογραφικά, τηλεοπτικά και φωτογραφικά.  Τα live cookings, θα διεξάγονται όλες τις ημέρες της έκθεσης, υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια του Λέσβιου chef & μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας Chefs, Στράτου Ιωσηφέλλη. 

Με τη συνδρομή των απόδημων εθελοντών της πρωτεύουσας, θα πραγματοποιούνται συνεχείς γευσιγνωστικές δοκιμές, τόσο των χαρακτηριστικών προϊόντων, όσο και των παρασκευαζόμενων εδεσμάτων της Λέσβου, ενώ θα διανέμονται στο μέτρο του δυνατού και τα συνοδευτικά προωθητικά έντυπα των διατροφικών επιχειρήσεων του νησιού. 

Οι απόδημοι καθώς και οι φίλοι της Λέσβου στην Αθήνα και την Αττική, μπορούν να επισκεφθούν το περίπτερο του Ξ.Ε.Ε. και το stand της Λέσβου (Hall 2, Stand “C27 – D34”), στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας (μετά το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), όλες τις ημέρες της έκθεσης (από 10 π.μ. έως 7 μ.μ.). Η είσοδος για τους επαγγελματίες που διαθέτουν “barcode” ή χειρόγραφη πρόσκληση είναι δωρεάν, ενώ για όσους την επισκεφθούν χωρίς πρόσκληση, θα πρέπει επί τόπου να συμπληρώσουν τα στοιχεία της επιχείρησής τους και να επιδείξουν την επαγγελματική τους ταυτότητα (απαγορεύεται ρητά, η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών).

Η πρόσβαση των επισκεπτών στην έκθεση, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

Οδικά, μέσω της Αττικής Οδού ή των άλλων οδών, προς αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Μετά το αεροδρόμιο και σε απόσταση 2 χλμ., βρίσκεται το εκθεσιακό κέντρο. Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν την έκθεση με το όχημά τους, θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο parking 5.500 θέσεων. Το “Metropolitan Expo” έχει δύο χώρους στάθμευσης μπροστά από τις δύο εισόδους του. Ειδικό συνεργείο θα επιβλέπει τους χώρους στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για όσους επιλέξουν να έρθουν χρησιμοποιώντας τον προαστιακό, το metro ή όποιο λεωφορείο τερματίζει στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, μπροστά από την έξοδο “2” των αφίξεων (έναντι hotel “Sofitel”), υπάρχει η στάση του λεωφορείου με ειδική σήμανση “Εκθεσιακό Κέντρο”, απ’ όπου το shuttle bus θα τους μεταφέρει στην έκθεση.  

Για όσους επιλέξουν το σταθμό metro “Δουκίσσης Πλακεντίας”, κάθε 10 λεπτά τα πούλμαν της “HO.RE.CA.”, θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες της έκθεσης, από και προς το σταθμό. 

----

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προτείνεται ανεπιφύλακτα η επιλογή του τρίτου τρόπου (αποβίβαση στο σταθμό metro “Δουκίσης Πλακεντίας”), διότι το εισιτήριο για το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” κοστίζει 10 € / άτομο, ενώ για το σταθμό “Δουκίσσης Πλακεντίας” μόλις 1,4 € / άτομο. 

 

--------------

Για περαιτέρω συνεννόηση και πληροφορίες για την όλη διοργάνωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους:

Πάνο Πίτσιο (συντονιστή Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε.): Τηλ. 6973 004872, email: pitsiosp1@gmail.com),

Ταξιάρχη Ξενέλλη (εκπρόσωπο διατροφικών επιχειρήσεων Λέσβου): Τηλ. 6949 085814, email: xenellist@otenet.gr),

Γιώργο Παπαρίσβα (εκπρόσωπο διατροφικών επιχειρήσεων Λέσβου): Τηλ. 6976 977500, email: elpaae@otenet.gr 

Μυρσίνη Ανδριώτη (συντονίστρια απόδημων εθελοντών): Τηλ. 6986 701581, email: andrioth1@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!