Οικονομία

10/10/2012 - 13:37

Συνάντηση Επιμελητηρίου-98 ΑΔΤΕ: προμήθεια προϊόντων από τοπική αγορά, μεταφορά πεδίου βολής.

Συνάντηση Επιμελητηρίου-98 ΑΔΤΕ: προμήθεια προϊόντων από τοπική αγορά, μεταφορά πεδίου βολής.

Τον Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ κ. Γιάννη Ηλιόπουλο επισκέφθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος κ. Θ. Καλογρίδης και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Β. Μυρσινιάς, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ανάπτυξης μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ τους.

 
Οι κ.κ. Καλογρίδης και Μυρσινιάς, αφού συνεχάρησαν τον Διοικητή για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ζήτησαν την παρέμβασή του στο θέμα των προμηθειών των στρατιωτικών μονάδων του νησιού μας, έτσι ώστε να προτιμούνται οι τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και τα προϊόντα που παράγει η Λέσβος. Ο κ. Ηλιόπουλος έχοντας θετική άποψη για το συγκεκριμένο θέμα, διαβεβαίωσε πως αυτό ήδη συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, προκειμένου να στηριχτεί η τοπική επιχειρηματικότητα, τη κρίσιμη αυτή  περίοδο που διανύουμε, προτάθηκε, σε συνεργασία με τα τοπικά καταστήματα λιανικού εμπορίου του νησιού μας και μέσω ειδικού σήματος, να πραγματοποιούνται εκπτώσεις στις αγορές των στρατιωτικών που υπηρετούν στη Λέσβο. Αυτό το σύστημα ήδη εφαρμόζεται επιτυχώς, από τα καταστήματα της Παλιάς Αγοράς.
 
 Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς του πεδίου βολής από τον Καρά Τεπέ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του νέου λιμανιού στη περιοχή. Τέλος, αναφέρθηκε από πλευράς Επιμελητηρίου και η πρόθεση διερεύνησης της ιδιοκτησίας των οικοπέδων του στρατού, στη περιοχή που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της πυροσβεστικής, για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, χώρος που όπως γνωστοποίησε ο κ. Ηλιόπουλος, έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 

Μοιράσου το άρθρο!