Οικονομία

17/02/2022 - 15:20

Συνάντηση με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην Αμερικάνικη Αγορά

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς υποδέχθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου, τον Οικονομικό Σύμβουλο της Αμερικανικής Πρεσβείας, κ. Erik Holmgren. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, ο κ. Δημήτρης Σπέντζας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου, η κα. Ανδριάνα Σπανέλλη, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, ο κ. Στέφανος Βοστάνης, από τον κλάδο των τυποποιητών ελαιολάδου καθώς και ο κ. Αντώνης Καλδέλλης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Λέσβου-Λήμνου. 

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα τόσο για την οικονομική ανάπτυξη και την τουριστική προβολή των νησιών μας, όσο και για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων. Αναλύθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες των κύριων παραγωγικών κλάδων, παρουσιάστηκαν λεπτομερώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας και συζητήθηκαν με τον Αμερικανό Σύμβουλο θέματα που άπτονται της ενίσχυσης της συνεργασίας με κύριο στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην Αμερικάνικη Αγορά. Ιδιαίτερη ακόμη βαρύτητα δόθηκε στις επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα νησιά μας.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίηση του από αυτή και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας θα συνεχίσει να είναι αέναη και έντονη.

Μοιράσου το άρθρο!