Οικονομία

30/07/2012 - 11:15

Συνάντηση στη Κύπρο για το πρόγραμμα 'Cerameus"

Φωτό από την πρώτη φάση της συνάντησης για την υλοποίηση του προγράμματος που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Λέσβου και η β’ φάση πραγματοποιείται τώρα στη Λάρνακα οπότε και ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία.

&n

bsp;

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, αναχώρησε σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 για την Κύπρο σήμερα - κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη – συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανταμάδου – Θερμής, Δημήτρη Ζαφειρίου, προκειμένου να συμμετάσχει, εκπροσωπώντας τον Δήμο Λέσβου ως εταίρος του έργου «CERAMEUS –Δράσεις προσαρμογής της παραδοσιακής αγγειοπλαστικής –κεραμικής στο σύγχρονο επιχειρείν», - στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Λέσβου, Μινώα Πεδιάδας Κρήτης και Λάρνακας  και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013, -   στη συνάντηση του έργου που θα λάβει χώρα στις 30 & 31 Ιουλίου 2012, στο Δημαρχείο Λάρνακας προκειμένου να συζητηθούν θέματα περιεχομένου των δράσεων, προγραμματισμού και προδιαγραφών υλοποίησης.

Στην πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, το απόγευμα θα γίνει σύντομη παρουσίαση των εκπροσώπων και αναφορά στις ενέργειες που έγιναν και στις προσδοκίες από τη συμμετοχή στο έργο ενώ στη δεύτερη συνάντηση, την επόμενη ημέρα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 το πρωί, θα συζητηθεί ο προγραμματισμός των ενεργειών και ο οικονομικός προγραμματισμός, θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη και ξενάγηση σε εργαστήρια κεραμιστών.

Εκτός από το πρόγραμμα «CERAMEUS», ο Δήμος Λέσβου στο πλαίσιο της νέας προκήρυξης του Προγράμματος INTEREG II έχει υποβάλλει πέντε (5) προτάσεις. Απ’ αυτές έχει εγκριθεί προς το παρόν η πρόταση με ακρωνύμιο «SALT».

Η πρόταση αυτή αφορά στην ανάδειξη των αλυκών ως Οικοτουριστικών περιοχών. Στη πρόταση συμμετέχουν εκτός του Δήμου Λέσβου ο Δήμος Λάρνακας Κύπρου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Στόχος του έργου είναι η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησή των αλυκών  μέσα από ήπιες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του οικοτουρισμού.

Επιμέρους σκοποί είναι η προστασία και ανάδειξη των υδροβιότοπων των αλυκών της περιοχής συνεργασίας και η ήπια «εκμετάλλευση» των χώρων των αλυκών με τη δημιουργία οικοτουριστικών δραστηριοτήτων όπως παρατήρηση πουλιών, κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών, χώροι περιπάτου. Συνολικός προϋπολογισμός πρότασης 300.000,00 €.

Εκκρεμεί ακόμα η απάντηση της διαχειριστικής αρχής στις υπόλοιπες τέσσερις προτάσεις.

Μοιράσου το άρθρο!