Οικονομία

01/08/2012 - 14:26

Σύσκεψη των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας - Κοινή δράση για τα νησιά

Σύσκεψη των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας - Κοινή δράση για τα νησιά

Σύσκεψη των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας - Κοινή δράση για τα νησιά

&n

bsp;

Σύσκεψη των Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου στο Επιμελητήριο της Χίου, προκειμένου να ξεκινήσει μια στενότερη συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Η ατζέντα συμπεριελάμβανε πολύ σημαντικά θέματα όπως οι συγκοινωνίες και η εσωτερική σύνδεση των νησιών μας, τα προβλήματα και οι προοπτικές επίλυσής τους, η ανάπτυξη εμπορίου τοπικών προϊόντων καθώς και εσωτερικού τουρισμού, (μαθητικός,  θρησκευτικός, αθλητικός, αναψυχής κ.α.) μεταξύ των νησιών του Β. Αιγαίου.  Ακόμη, προτάθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς κοινές δράσεις σχετικά με το εμπόριο και τον τουρισμό, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ για άλλη μια φορά αναδείχθηκε η ανάγκη  συνεργασίας με φορείς της Τουρκίας, για τη προσέλκυση τούρκων επισκεπτών από τα απέναντι παράλια στα νησιά μας.

Στη σύσκεψη από το Επιμελητήριο Λέσβου έλαβαν μέρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας κ. Θ. Καλογρίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Β. Μυρσινιάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Π. Φραντζέσκος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Π. Τατάκης και ο Γ.Γ. της Διοικητικής Επιτροπής κ. Ν. Αθανάσης. Να σημειώσουμε πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου της Σάμου δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στη σύσκεψη, λόγω συγκοινωνιακών προβλημάτων που δεν επέτρεψαν τη μεταφορά των μελών της στη Χίο.

Τα μέλη της Διοίκησης, την ίδια μέρα παραβρέθηκαν και στα εγκαίνια της Έκθεσης της 8ης Γιορτής Αγροτουρισμού, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου για τις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου, στον Δημοτικό Κήπο της Χίου, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Λέσβου με δικό του περίπτερο, προβάλλοντας τοπικά αντιπροσωπευτικά προϊόντα του νησιού μας.

Η έκθεση της 8ης Γιορτής Αγροτουρισμού στη Χίο, θα διαρκέσει από τις 31 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, ενώ ήταν σημαντική στον εκθετήριο χώρο η παρουσία του Προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ν. Μυριτζή και πολύτιμη στην όλη διοργάνωση, η συμβολή του Συμβούλου της Περιφέρειας κ. Π. Πίτσιου.

Μοιράσου το άρθρο!