Οικονομία

23/05/2023 - 20:28

Τέλος Ιουνίου ανοίγει ο Σκλαβενίτης στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης

Το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στη Λέσβο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης θα είναι γεγονός σε μερικές εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα  capita.gr  η αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική ευθεία για την κατασκευή των δύο καταστημάτων του σε Γλυφάδα και Μυτιλήνη, όπου στη δεύτερη περίπτωση θα παραδοθεί και θα λειτουργήσει στο τέλος του Ιουνίου. 

Η λειτουργία του καταστήματος στη Μυτιλήνη αφορά  κτίριο που βρίσκεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Σκλαβενίτης στην Εθνική Οδό Μυτιλήνης-Θέρμης, στην περιοχή Καρά Τεπέ (πλησίον πρατηρίου καυσίμων BP)  σε οικόπεδο εμβαδού 6.092 τετραγωνικών μέτρων. Το εν λόγω κτίριο έχει   εμβαδό κάλυψης 1.827,18 τ.μ. και εμβαδό δόμησης 3.737,16 τ.μ. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος θα έχουν εμπορική χρήση, ενώ ο τρίτος όροφος θα έχει βοηθητική χρήση.

 

Σε ποια άλλα νησιά έχει παρουσία


Σημειώνεται ότι, αν και είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας, η Σκλαβενίτης δεν έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα νησιά, όπου πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερες αλυσίδες, βλέποντας την αύξηση των τουριστικών αφίξεων ως ευκαιρία για μία κερδοφόρα επένδυση. Μέχρι σήμερα, πέραν της Κρήτης, έχει παρουσία σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο, Σάμο, Ρόδο. Κω, Σάμο, Σκιάθο και Σκόπελο.

 

Πάνω από την αγορά με διψήφιο ποσοστό τρέχουν οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη

Σε ό,τι αφορά την πορεία των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου κινούνται ανοδικά ως προς το τζίρο τους, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο της αγοράς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ η αγορά αναπτύσσεται σε αξία με +8,5% στο τετράμηνο με βάση τα στοιχεία μετρήσεων έως και τις 30 Απριλίου, o Σκλαβενίτης αντίστοιχα κινείται με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee