Οικονομία

15/09/2021 - 08:30

Τέρνα: Οριστικός ανάδοχος για τη νέα δομή στη Λέσβο - 76 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) σε 240 στρέμματα

Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε χτες η ΤΕΡΝΑ για το έργο "Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου", συνολικού προϋπολογισμού 132,3 εκατ. ευρώ (ή 164 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ), μετά και την εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών. 

 

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου θα υπογραφεί μέσα στον Οκτώβριο, ενώ η διάρκεια κατασκευής των έργων έχει οριστεί στους 8 μήνες. 

Η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) Λέσβου θα κατασκευαστεί στη θέση Πλάτη (Βάστρια) του Δήμου Μυτιλήνης, σε έκταση περίπου 240 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 76 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η νέα ΚΕΔ Χίου θα κατασκευαστεί στη θέση Άκρα Παχύ (Θόλος) του Δήμου Χίου, σε έκταση περίπου 141 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του  Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου θα υλοποιηθεί σε έκταση 33 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό περίπου 18 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Οι εργασίες αναβάθμισης στο Φυλάκιο χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφαλείας, ενώ τα έργα σε Λέσβο και Χίο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Στήριξης, με 100% χρηματοδότηση. 

Με την ολοκλήρωση των νέων ΚΕΔ Λέσβου και Χίου, θα κλείσουν οριστικά το προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβουνίου (Λέσβος) και το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ (Χίος),  εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους αιτούντες άσυλο.

 

Πηγη: 

capital.gr

Μοιράσου το άρθρο!