Παράξενα

06/03/2024 - 09:42

Η μπριζόλα που κοστίζει 3.000 ευρώ!

ΔΕΗ

Αν περάσετε από ένα ωραίο κρεοπωλείο στη γειτονιά σας, είναι πιθανό να βρείτε παλαιωμένα rib eyes και μπριζόλες ηλικίας το πολύ… δύο μηνών. 

Δυστυχώς όμως αυτά δεν είναι τα πιο παλαιωμένα που υπάρχουν, καθώς ένας κρεοπώλης στη Γαλλία έχει γίνει διάσημος επειδή «προκαλεί χειμερία νάρκη» στο κρέας. 

Ο λόγος για τον Αλεξάντρε Πολμαρντ, ο οποίος χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που επινόησε ο πατέρας και ο παππούς του, φυσάει αέρα πάνω από τις μπριζόλες που κόβει και στη συνέχεια τις βάζει σε ψυγείο όπου η θερμοκρασία είναι -42,7 βαθμούς Κελσίου. Οι μπριζόλες μένουν εκεί για 15 χρόνια. 

Σύμφωνα με τον σεφ Φαμπρις Βουλίν, πρώην διευθυντή του Caprice στο Χονγκ Κονγκ (ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα οποία ο Πολμαρντ θα πουλήσει τις πολύτιμες vintage μπριζόλες του), το αποτέλεσμα είναι μια μπριζόλα που μόλις και μετά βίας χρειάζεται ένα μαχαίρι για να την κόψεις.

Το CNN συνάντησε τον Πολμαρντ το 2017, στη φάρμα του όπου τα βοοειδή βόσκουν ελεύθερα.

«Εδώ [οι αγελάδες] βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν σε δάση και πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να επιλέξουν να επισκεφθούν σε περίπτωση που βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά καταλύματα πέντε αστέρων», είχε αναφέρει. 

Ο Αλεξάντρε Πολμαρντ λέει ότι μιλάει με τα ζώα του καθημερινά και διασφαλίζει η ζωή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και χωρίς άγχος – ακόμα και όταν έρχεται η ώρα της θανάτωσής τους.

δσ

Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης Alexandre Polmard

Η αύξηση των επιπέδων στρες ενός βοοειδούς την ώρα που μπαίνει σε ένα σφαγείο προκαλεί αύξηση των επιπέδων γλυκογόνου και γαλακτικού οξέος. Αυτό προκαλεί απώλεια τρυφερότητας του κρέατος – και τελικά γεύσης.

Ως εκ τούτου, ο Polmard επενδύει ένα εκατομμύριο ευρώ σε ένα σφαγείο στη φάρμα του στο οποίο θα θανατώνονται μόνο τέσσερις αγελάδες την εβδομάδα – και σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, ικανό να κρατήσει τα επίπεδα άγχους όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Άλλωστε η τιμή του το αποδεικνύει. Στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2017, ο Πολμαρντ είχε αναφέρει πως μια μπριζόλα που βρίσκεται στην κατάψυξη από το 2000 κοστίζει 3.100 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει λίστα αναμονής μηνών προκειμένου κάποιος να αποκτήσει μία τέτοια μπριζόλα.

Αν βρίσκεστε στη Γαλλία, μπορείτε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο του οίκου Πολμαρντ. Διαφορετικά, επισκεφθείτε την boucherie του (κρεοπωλείο) στη γειτονιά Saint-Germain για το πολύτιμο κρέας. 

Για όποιον αποθαρρύνεται από την ιδέα να φάει μια μπριζόλα ηλικίας 15 ετών, ο Πολμαρντ διαθέτει άφθονο κρέας που έχει ωριμάσει από 28 έως 56 ημέρες. 

moneyreview.gr

Μοιράσου το άρθρο!