Πολιτική

12/05/2021 - 17:43

«12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών» - Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π. Κουφέλου

Η  Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή και Νοσηλεύτριας μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στον κρίσιμο ρόλο των Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών  στη δημόσια υγεία.

Στους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται στις επάλξεις, ώστε να βγούμε από αυτή την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, με μόνο σύμμαχο την ανιδιοτελή τους αγάπη για το λειτούργημα που υπηρετούν,  το ήθος τους τη διάθεση τους να υπερβαίνουν τους εαυτούς τους, την αφοσίωση και με συντροφιά  τον φόβο του αγνώστου και συνάμα  ύπουλου εχθρού, της λαίλαπας της πανδημίας. Σε εκείνους που  πρωτοστατούν σε έναν αγώνα για την ανατροπή αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης σε συνεργασία με τους γιατρούς συντελώντας στο να μείνει το σύστημα Υγείας της νησιωτικής Περιφέρειας μας, των δέκα κατοικημένων νησιών όρθιο.

 Η 12η Μαΐου 2021, βρίσκει το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στην υγεία να δίνουν για μια χρονιά ακόμα τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο την σωτηρία του λαού μας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αγαπάνε τον άνθρωπο στην ολότητα του και το αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα με κάθε «μικρή» ή μεγάλη   πράξη τους. Είναι εκείνοι που πραγματικά τροφοδοτούν το Εθνικό σύστημα Υγείας. Οι σύγχρονοι ήρωες του 2021. 

Σήμερα τιμούμε  και όλους τους εθελοντές Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες που στη Λέσβο πάλεψαν και παλεύουν με την πανδημία με αυταπάρνηση και ηρωισμό. Αποτελούν φωτεινό φάρο και πρότυπο  για όλους μας. Η  σπουδαία συμβολή των εθελοντών, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια. Οι  εθελοντές μας, οι εθελοντές στην Περιφέρεια έχουν καταστεί εταίρος του Βορείου Αιγαίου σε όλους τους τομείς, στην υλοποίηση της κοινωνικής του πολιτικής.

Όλοι εμείς στην πολιτική προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, παρακολουθώντας από κοντά τον αγώνα και τις αγωνίες τους, εκφράζουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας  για την απαράμιλλη, ανυπέρβλητη διαρκή συμβολή τους στη διαχείριση της πανδημίας, της πρωτοφανούς  αυτής υγειονομικής κρίσης, σώζοντας ζωές, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, δίνοντας μάχες, συνεχίζοντας να δίνουν μάχες αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πλεόνασμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευθύνης αλλά και τον επαγγελματισμό τους.

Πέρα από το αυτονόητο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, οφείλουμε με κάθε τρόπο από όποια θέση ευθύνης και αν κατέχουμε, να  στηρίξουμε  τους λειτουργούς υγείας με πράξεις. Είναι ευθύνη όλων μας. Έχουν τη στήριξη μας και τη διαβεβαίωση ότι θα πράξουμε τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους, μιας προσφοράς που αποδεικνύει εκτός των άλλων ότι αποτελούν βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας. Ένας δύσκολος και συνάμα ευαίσθητος ρόλος που αυτή την εποχή  καταξιώνεται  και αναδεικνύεται  στη συνείδηση όλων μας. Έχουν τον  αμέριστο σεβασμό μας, ως δείκτη πορείας στο δοκιμαζόμενο ΑΝΘΡΩΠΟ, χαίρουν  δε υψηλής εκτιμήσεως  γιατί χάρη σε κείνους  μπορούμε όλοι εμείς οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα και το Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

Πανάγος Μ. Κουφέλος

 

Μοιράσου το άρθρο!