Πολιτική

26/09/2011 - 13:08

1.300 βιβλία άλλαξαν χέρια - Μπράβο στους aeolistas

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δράση των aeolistas για το βιβλίο που ολοκληρώθηκε(;) το Σάββατο 24/9 στο πάρκο της Αγ. Ειρήνης. Εκατοντάδες συμπολίτες μας έφεραν τα βιβλία τους, γίνανε μια παρέα και συζήτησαν για το βιβλίο και τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα. Περισσότερα από 1300 βιβλία και περιοδικά άλλαξαν χέρια και το τέλος της ημέρας τα βρήκε σε διαφορετικές βιβλιοθήκες, φίλων του βιβλίου, γεγονός που επιτεύχθηκε χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, έχοντας παράλληλα και την ευχαρίστηση της προσφοράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για το βιβλίο, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, με τη συμμετοχή των Λέσβιων συγγραφέων Μ. Αξιώτη, Τ. Συρέλλη και Β. Αναγνώστου, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη στήριξη της εκδήλωσης μας. Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την προσφορά των βιβλίων τους, τους συγγραφείς Β. Αναγνώστου, Αρ. Καλάργαλη και A.Βαμβουρέλλη, το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου αλλά και τις εκδόσεις Εντελέχεια και Αιολίδα. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για το προσωπικό της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Μυτιλήνης, που χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση, άνοιξαν το Σάββατο τη βιβλιοθήκη προς τους επισκέπτες.

 

Μας δόθηκε ή ευκαιρία για μια δράση για το βιβλίο, πιο επίκαιρη από ποτέ, μια «συναλλαγή» χωρίς την χρήση χρήματος, σε ένα δημόσιο χώρο, το πάρκο, που ανήκει στον καθέναν και την καθεμία από εμάς. Με το βιβλίο, ένα αντικείμενο που μπορεί να συνδέσει και να φέρει σε επαφή ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους, όλους μας κατοίκους αυτής της πόλης, αυτού του νησιού.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επόμενη δράση των aeolistas που αφορά στην φυσική αναδάσωση σε ένα δημοτικό χώρο στις ν. Κυδωνιές αλλά και έναν δημόσιο λαχανόκηπο στο κάστρο της Μυτιλήνης. Σας περιμένουμε όλους και όλες να συμμετέχετε στις δράσεις μας και να συμβάλλετε με κάθε τρόπο σε αυτές. Άλλωστε πάνω από όλα η πόλη είμαστε εμείς, και οι aeolistas είναι μια παρέα από όλους εμάς για την πόλη μας.

Μοιράσου το άρθρο!