Πολιτική

17/11/2019 - 20:36

20.000 ευρώ κυβερνούν την Μόρια... Τέλος!

L

L2

Επισκέψεις σε Μόρια και Αγιάσο πραγματοποίησε ο πρώην Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσκεψή του στη Μόρια. Με αναρτήσεις τους στα social media με τίτλο "Το κράτος πεθαίνει στη Μόρια" περιγράφει όσα συμβαίνουν σ' αυτή την περιοχή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:  "Υγειονομική βόμβα. Άνδρο παρανομίας. Όργιο παράνομων συναλλαγών. Νοικιάζουν τα οικόπεδα παράνομα και οι ΜΚΟ χτίζουν παράνομα οικισμούς"

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ότι κατά την επίσκεψή του ήταν σε εξέλιξη εργασίες από ΜΚΟ σε ελαιόκτημα της περιοχής. Μηχανήματα ισοπέδωναν το ελαιόκτημα για να τοποθετηθούν οι σκηνές. Με ενοίκιο 20.000 ευρώ ! ! !

Να πως περιγράφει το σκηνικό ο κ. Καμμένος και την στιχομυθία που είχε:

"Συζήτησα με υψηλόβαθμο μουσατο και κατα δηλωση Συριο υπεύθυνο ΜΚΟ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα "έργα" στον ελαιώνα. Δίπλα του νεαρά Ελληνίδα της ίδιας ΜΚΟ η οποία μπήκε στην κουβέντα.

Ο διάλογος με γνωστή ΜΚΟ

- Τι θέλατε in my land ? Ποιοι είσαστε, η πρώτη αντίδραση.

- Δεν είναι γη σου. Είμαι πολίτης.

- Έχω συμβόλαιο. Έχω νοικιάσει το χωράφι.

- Το συμβόλαιο λέει ότι μπορείς σε ελαιώνα να ξεριζώνει ελιές και να μπαζωνεις με καρτερπιλαρ; παρανομείς. Έχεις άδεια εργασιών;

- Το κρατος απεναντι(δείχνει καταυλισμό Μοριας) παρανομεί.. με 20.000 μεταναστες αντί 2.800 Εδώ εγω σώζω τις ζωές τους...

- Παρανομεις και θα πας αυτόφωρο. Εάν βρεις και αρχαία.. στο σκάψιμο και τα θάψεις η τα πάρεις θα μπεις και φυλακή για αρχαιοκαπηλία... Οι δικηγόροι σας τι λένε; να παρανομειτε;  Καλώ αστυνομία να ελέγξει το μισθωτήριο συμβόλαιο και να πράξει τα δέοντα.

Επεμβαινει η Ελληνίδα.

- Εσείς τι είσαστε; τι σας νοιάζει; Το συμβόλαιο περιγράφει ότι επιτρέπεται να βάλουμε σκηνές!!!..

- Στο χωριό μου της λέω, σε ελαιώνα, δεν χτίζουν και δεν κάνουν παράνομο κάμπινγκ ούτε βάζουν εκσκαφέα για να ισοπεδώσουν τον ελαιώνα.
Παρανομειτε και θα μπείτε φυλακή. Θα σας κατασχουν και τα φτυάρια και τον εκσκαφέα. Εάν το κράτος παρανομεί έστω, έχεις δεν έχετε εξουσιοδοτηση να πολλαπλασιάστε την παρανομια!! Συμφωνείς; Φέρτε να δούμε το συμβόλαιο ενοικίασης του χωραφιού.

- Μα που Θα κοιμηθούν; αν δεν ισιώσουμε...άκουσον άκουσον... Πώς θα βάλουμε τις σκηνές;

- Οπως στο στρατό της λέω.. σε κλίση και παράνομα και πάλι.


- Το μισθωτήριο δεν λέει να φτιάξετε κάμπινγκ στο ελαιωνα.

Επεμβαίνει ο Συριος...


- Ωραία είναι παράνομο, έχω δώσει 20.000 τι θα κάνω τώρα;

- Τα έχασες, και θα πας και φυλακή εάν δεν σταματήσεις την παράνομη δραστηριότητα. Έχεις εδώ 1000 άτομα και δεν έχεις ούτε μια χημική τουαλέτα.
Σε ενδιαφέρει η σκηνή και όχι που θα αφοδεύουν;; πες μου. Απο κατω, στα σκουπιδια, έχει ποντίκια. Τα έχεις δει ; Βάζεις σκηνές σε ποντίκια χωρίς WC χωρίς άδεια εργασιών.
Τέλος.

Εκει τελειωσε η ΑγγλοΕλληνικη συζήτηση 45 λεπτων.

Νομίζω καταλάβατε"

 

μοτ

Για το ίδιο θέμα αυτοψία έγινε και από το Σύλλογο Κατοίκων Μόριας και όμορων περιοχών και κλήθηκε μάλιστα να παρέμβει και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ο κάτοικος της περιοχής Μάκης Παυλέλλης αναφέρει:  "Αυτοψία από τον Σύλλογο Μόριας και όμορων Κοινοτήτων μετά από πληροφορίες για νέα παράνομη επέκταση μέσα στον ελαιώνα. Η Αστυνομία που κλήθηκε δήλωσε αναρμόδια και δεν θέλησε αρχικά να καταγράψει καν το περιστατικό. Καλέσαμε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου που έφτασε στο χώρο μέσα σε λίγα λεπτά. Ο εισαγγελέας μέσω τηλεφώνου έκρινε ότι καμία παρανομία δεν υπάρχει και μας παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες.  Ο Κώστας Μουτζούρης είναι με την πλευρά μας, είναι φανερό όμως ότι αυτό μόνο δεν αρκεί"

 

Η Μόρια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρωπιστικής κρίσης. Από τη μία έχουμε 15.000 ανθρώπους ( 5.000 υπολογίζονται τα παιδιά) που ζουν σε άθλιες συνθήκες και από την άλλη με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων έχει αφεθεί η περιοχή στον "αυτοσχεδιασμό των ΜΚΟ" όπου έχοντας διαθέσιμους οικονομικούς πόρους επεκτείνουν το ΚΥΤ Μόριας όπως θέλουν... Και οι κάτοικοι της περιοχής μπροστά στο οικονομικό δέλεαρ και τα αδιέξοδα που υπάρχουν λένε το μεγάλο "ναι" στη συνεργασία τους με ΜΚΟ.  Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. 

 

Τέλος ο Δημήτρης Καμμένος επισκέφθηκε και την Αγιάσο και είχε συνομιλίες τοπικούς φορείς για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής ανήλικων προσφύγων στην εγκαταστάσεις του "Θεομήτωρ"

Η πολιτική σταδιοδρομία του Δημήτρη Καμμένου

Ο Δημήτρης Καμμένος εξελέγη βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Στις 5 Ιουλίου 2017, εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Στις 16 Ιουνίου 2018, ψήφισε θετικά στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το Μακεδονικό και την ίδια ημέρα διεγράφη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εν συνεχεία, αρνήθηκε να παραιτηθεί και να παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής, αλλά τελικώς το έπραξε. Στις 10 Ιουλίου 2018, ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος μαζί με το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Μπαλτάκο, θέτοντας ως στόχους τη «μη παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» σε Σλάβους», καθώς και τον αγώνα ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο γνωστοποίησε από κοινού με τον Μπαλτάκο, ότι το όνομα του κόμματος είναι Δύναμη Ελληνισμού. Ωστόσο, ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε από το κόμμα μόλις πέντε μήνες μετά την ίδρυση του, επιλέγοντας να πολιτευθεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους και ήταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

Μοιράσου το άρθρο!