Πολιτική

30/09/2010 - 16:07

27η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου η 27ηΓενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με την παρουσία βουλευτών των νησιωτικών περιοχών και των τοπικών αρχών.

Στη Γενική Συνέλευση θα συζητηθεί το θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις νησιωτικές επιχειρήσεις και τρόποι αντιμετώπισής τους», με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Λαμπρόπουλο, Οικονομολόγο – συνεργάτη του ΕΟΑΕΝ, ενώ η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κα Σοφία Θεολογίτου, θα παρουσιάσει το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο: Βιώσιμη και χωρίς Αποκλεισμούς Ανάπτυξη» και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Σπιλάνης, τα αποτελέσματα της μελέτης για τα ευρωπαϊκά νησιά.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έχουν προσκληθεί και αναμένεται επιβεβαίωση συμμετοχής τους: η κα Ελπίδα Τσουρή, Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ο κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η κα Φωτεινή Κουτζούκου, Επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προκειμένου να κάνουν σχετικές τοποθετήσεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους, που αφορούν τις νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα τις νησιωτικές επιχειρήσεις.

Μοιράσου το άρθρο!