Πολιτική

30/09/2022 - 07:38

3 καυτά ερωτήματα για το Δήμο Δυτικής Λέσβου - Θα απαντήσει ο Ταξιάρχης Βέρρος;

Ποιος φοβάται τη Δημοκρατία στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Αιχμηρή παρέμβαση από τον πρώην Αντιδήμαρχο και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Στρατή Ζαφείρη. Τα όσα αναφέρει ο κ. Ζαφείρης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τα 3 ερωτήματα που θέτει δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

 

Αναλυτικά ο κ. Στρατής Ζαφείρης αναφέρει: 

Μετά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3/2022 για το θέμα του Αφεντέλι, το επόμενο ΔΣ συγκαλείται τον Απρίλιο δια περιοράς , προφασιζόμενο λόγους civid. Και αυτό ενώ όλα τα Συμβούλια μέσα στο 2022 έγιναν ανοιχτά και με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. πράγμα  που για τον δικό μας Δήμου είναι πολύ σημαντικό λόγω των τεραστων αποστασεων και των 35 χωριών που έχουμε.. Επιμένει ο Πρόεδρος του ΔΣ σε αλλεπάλληλες προσκλήσεις, παρά την ομόφωνη αντίδραση όλης της Αντιπολίτευσης.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, μετά προφυγή στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ακυρώθηκαν ως παράνομα όλες οι συγκλήσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν.

  Τα επόμενα συμβούλια συγκλήθηκαν εκδικητικά το μεσημέρι  στις 3.00  ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δυσκολία συμμετοχής

 

  Χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο μεταφέρθηκε η έδρα συνεδρίασης του ΔΣ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής,, χώρος που δεν έχει υποδομή για τηλεδιάσκεψη και δυνατότητα ο καθε δημότης που ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις μέσω internet.. Ετσι οι συνεδριάσεις πρακτικά είναι κλειστές και κανείς μπορεί να ενημερωθεί από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά σε 1 με 2 μήνες.

  θέματα που αφορούν τεχνικά έργα, έρχονται για απόφαση στο ΔΣ χωρίς υπογραμμένες μελέτες από την τεχνική υπηρεσία, χωρίς κοστολόγιο αναλυτικό. Καλούνται τα μέλη του ΔΣ να ψηφίσουν για έργα που επιβαρύνουν τον Π/Υ του Δήμου χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος για το έργο, χωρίς βασικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία. 

  Σε συνεχείς ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους δεν δίνονται ποτέ απαντήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα.

   1. Ποιοι είναι οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου και που ακριβώς απασχολούνται.. Ερώτηση που έχει υποβάλει τουλάχιστον 5 φορές ο επικεφαλής την Λαικής Συσπείρωσης Γιάννης Συκάς, και δεν έχει πάρει απάντηση.

   2. Τα άτομα που πληρώνονται οι συμβάσεις τους μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ, από τον αρχικό σχεδιασμό 29 έχουν αυξηθεί πρόσφατα σε 70.Ποιοι είναι και που εργάζονται. Στον ερωτώντα  προτάθηκε να πάει στο γραφείο του Αντιδημάρχου και να του δοθεί ατομική απάντηση.

   3. Υπάρχει ένα σημαντικό αρδευτικό έργο, στην κοινότητα Παρακοίλων που μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από τον ενιαίο Δήμο Λέσβου. Σε ερώτηση τον Φεβρουάριο ποια είναι η πορεία του έργου δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Και είναι έργο που αφορά το εισόδημα δεκάδων αγροτών της περιοχής. 

  Πρόσφατα ο Δήμαρχος με  στόμφο τόνισε ότι ο Δήμος λειτουργεί κανονικά μετά το πρώτο εξάμηνο από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχης. Αρα το επιχείρημα ότιο δήμος είναι νέος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί  δεν υπάρχει. 

   Είναι βέβαιο ότι κάποιοι δεν θέλουν την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου στον Δήμαρχο ακι την Δημοτική Αρχή.

   Είναι επίσης βέβαιο ότι απαντήσεις στα ερωτήματα τι συμβαίνει  θα υπάρξουν .Και τότε το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο βαρύ για την δημοτική αρχή η οποία συμπεριφέρεται σαν να κρύβει κάτι.

   Και κάτι τελευταίο. Να μην ξεχνά κανείς ότι ο Δήμος διαχειρίζεται λεφτά που παίρνει άμεσα από τους δημότες και επιχορηγήσεις από το Κράτος. 

   Η λογοδοσία που αποφεύγεται θα υπάρξει.

     

 

ΣΤΡΑΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!