Πολιτική

08/03/2024 - 12:20

37 εκπαιδευτικοί στη Λέσβο στα πλαίσια της ανάπτυξης του μαθητικού τουρισμού

Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την  προσέλκυση  επισκεπτών και της ανάπτυξης μαθητικού τουρισμού, συνεχίζεται καθώς και φέτος  στο πλαίσιο των δράσεων της Τουριστικής Προβολής της Λέσβου,   ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης απηύθυνε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος,  προκειμένου να επισκεφθούν το νησί και να ενημερωθούν για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει, ειδικά γι’ αυτό το είδος θεματικού τουρισμού.

Στην φετινή πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 37 εκπαιδευτικοί από οι οποίοι βρίσκονται  αυτή την περίοδο την Λέσβο με δαπάνες της Περιφέρειας και σήμερα επισκέφτηκαν την Περιφέρεια όπου τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κώστας Αρώνης. Οι εκπαιδευτικοί ξεναγούνται σε μουσεία και αξιοθέατα του νησιού ώστε να επισκεφτούν στην συνέχεια μαζί με τους μαθητές από τα σχολεία τους την Λέσβο.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας υπήρξε θετικό, καθώς τη Λέσβο επισκέφθηκαν από τις αρχές του 2023, 8 σχολεία και 230 συνολικά μαθητές, συνοδευόμενοι από 30 Καθηγητές με την δράση αυτή να συνεχίζεται και φέτος με το πρώτο σχολείο να είναι αυτό του Γυμνασίου Αχαρνών που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο εκδρομή στο νησί.

Μοιράσου το άρθρο!