Πολιτική

05/09/2020 - 21:30

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» - ΑΝΑΒΟΛΗ

Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ ανακοινώνει την αναβολή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας στην πόλη και στο νησί μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί το πολιτικό άνοιγμα του Κόμματος και της ΚΝΕ με όλες τις μορφές, προκειμένου να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας του λαού, συνολικά την κάλυψη των αναγκών μας.

Το Κόμμα μας και η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση τους με ένα όμως κριτήριο: Ότι προστατεύουμε την υγεία του λαού και της νεολαίας, αλλά δε θα σιωπήσουμε, δε θα μείνουμε αδρανείς! Ότι είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης για τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού μας, για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την  προστασία του λαϊκού εισοδήματος, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Έτσι θα συνεχίσουμε!

Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ: «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή...» φωτίζει την ανάγκη να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας για έναν νέο κόσμο που θα ανταποκρίνεται στα όνειρα μας, έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από την εκμετάλλευση, έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ανασάνουν ελεύθερα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, να κάνουμε πράξη στις καθημερινές μάχες που έχουμε μπροστά μας ότι τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και μπορούν να τη δυναμώσουν! 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντρόφους και φίλους, όλους όσους συνέβαλλαν στην προετοιμασία των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης και τις διευθύνσεις των αντίστοιχων σχολείων για την παραχώρηση του χώρου των Κεντρικών Λυκείων, το σχήμα «Το Ξεκούρδιστο Μήλο» για την προετοιμασία του αφιερώματος στο Θάνο Μικρούτσικο και τους μουσικούς Λευκή Αναστασιάδου, Αλέκο Τσολάκη και Ιγνάτη Φιλιανό για την προετοιμασία του αφιερώματος στον Αγάθωνα.

 

Μοιράσου το άρθρο!