Πολιτική

04/03/2020 - 16:58

5 ερωτήσεις από τον Κώστα Αστυρακάκη με φόντο τα νέα σχέδια για Τοκμάκια...

Παρέμβαση από τον Κώστα Αστυράκη (επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής κίνησης πολιτών Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» )

Επανήλθαν και χθες Μυταράκης και Γεωργιάδης εκφράζοντας βεβαιότητα πως το νέο κλειστό κέντρο θα γίνει στη Λέσβο.
Σύμφωνα με πρόταση επίσημων εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας – τις προηγούμενες μέρες -, αυτό ενδέχεται να γίνει στα Τοκμάκια.

Ακούστηκε και αυτό.
Επικίνδυνη αλλά και ανεδαφική πρόταση.
Θέλουμε να ρωτήσουμε:
1. Εγκαταλείφθηκε τελικά και αυτό το «υπέροχο σχέδιο» επίταξης στην Καράβα; Το οποίο μάλιστα υπερασπίστηκαν και κάποια αυτοδιοικητικά στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης;
2. Τα Τοκμάκια ως νέα «υπέροχη πρόταση» είναι ελληνικό έδαφος και ανήκουν στη Λέσβο; Αν ναι , να θυμίσουμε ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων για καμία νέα δομή στη Λέσβο.
3. Αποφασίσαμε να γκριζάρουμε τα Τοκμάκια; Έχετε συνειδητοποιήσει την εθνική διάσταση του θέματος για νησίδες που βρίσκονται ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία και φιλοξενούν μουσουλμανικό πληθυσμό;
Εννοείται πως πριν ξεστομίζουμε τέτοιες εξυπνάδες, κυρίως για λόγους εθνικής ασφάλειας στο ανατολικότερο σύνορο με την Τουρκία, επιβάλλεται να έχει εξασφαλιστεί θετική εισήγηση και σχέδιο από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, που θα εγγυάται 24ωρη φύλαξη, ασφάλεια και αποτροπή βλέψεων ή διεκδικήσεων τρίτων.
4. Έχετε καταλάβει ότι και τα παραπάνω να μη συνέβαιναν, αυτό είναι τεχνικά αδύνατο (κτηριακές εγκαταστάσεις, υποδομές, ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση, λιμενικά έργα) αφού θα μείνει ελάχιστος χώρος για κάποιες δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η σίτιση και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μεταφέρονται κάθε μέρα με τις βάρκες.
5. Το ανθρωπιστικό κομμάτι δεν το αναφέρω, αφού το νεοδιαμορφούμενο αξιακό μας σύστημα δεν το επιτρέπει.

Κόφτε την πλάκα και τα λόγια του καφενείου και σοβαρευτείτε κάποιοι.
Ο Λεσβιακός λαός πάλεψε για άμεση αποσυμφόρηση , για καμία νέα δομή στη Λέσβο, και νικήσαμε ακυρώνοντας το σχέδιο Καράβα.
Καμιά υπαναχώρηση.

Μοιράσου το άρθρο!