Πολιτική

01/11/2021 - 15:47

5 μήνες μετά και ο δρόμος Ακράσι - Δρώτα περιμένει την σύμβασή του....

 Στις  14.5.2021  δημοπρατήθηκε  από τον Δήμο Μυτιλήνης  η μερική  τριμεντόστρωση - επισκευή του δρόμου ΑΚΡΆΣΙ - ΔΡΩΤΑ προϋπολογισμού 300.000 ευρώ περίπου, και ανάδοχος εργολάβος  ανέλαβε ο κ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΨΟΚΑΡΔΟΣ.

Μέχρι σήμερα 5  μήνες μετά ο Δήμος δεν έχει καλέσει τον ανάδοχο για να υπογράψουν σύμβαση,  και  να εγκατασταθεί ο εργολάβος  στο έργο, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης  του έργου, σήμερα   κινδυνεύει να εκτροχιάσει και αυτό το μικρό έργο ανάσας της ορεινής επαρχίας Πλωμαρίου  ,αφού είναι πιθανό ο εργολάβος  να μην δεχθεί ,και δίκαια ,  να υπογράψει σύμβαση με την τιμή που έδωσε στις 14.5.2021, δεδομένων των  πρόσφατων υπέρογκων ανατιμήσεων  πέραν του 30%  στα οικοδομικά υλικά .

Εύλογα λοιπόν  προκύπτει το ερώτημα  ποιος ευθύνεται για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης , και τελικά ποιος πληρώνει την ολιγωρία της δημοτικής αρχής , η οποία εκτός των άλλων είναι πιθανόν  να   εξανεμίσει την πίστωση  του έργου , λόγω των πρόσφατων ανατιμήσεων .


Και επειδή το θέμα είναι μεγάλο και  ευρύτερο  και  δεν αφορά μόνο τον εν λόγω δρόμο, αλλά   και άλλα έργα  που κινδυνεύουν  λόγω των ανατιμήσεων  , κατά την άποψη μου   και το 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ , είναι στην ίδια κατηγορία με  τον παραπάνω δρόμο  θα πρέπει η Δημοτική  αρχή να πάρει θέση και  να εξηγήσει  τους λόγους της καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης  του εν λόγω έργου, και  με την ευκαιρία  αυτή να μας γνωρίσει πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το θέμα του 6ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης .


ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!