Πολιτική

18/12/2023 - 12:48

5+1 περιπατικές διαδρομές αναβαθμίστηκαν στο Δήμο Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκε η επέκταση και βελτίωση των περιηγητικών διαδρομών

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης βεβαίωσε, πριν από λίγες ημέρες, την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και της βελτίωσης των περιηγητικών διαδρομών (Προϋπολογισμού μελέτης: 218.500,71 €). Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Λέσβου, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας. Επίσης, η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ ΑΕ) είχε, ταυτόχρονα, την ευθύνη της παρακολούθησης και της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν, καθαρίστηκαν, αναβαθμίστηκαν και σημάνθηκαν οι παρακάτω πέντε (5) υφιστάμενες περιπατητικές διαδρομές, συνολικής παρέμβασης περίπου 36 χιλιομέτρων:

• Αγία Μαρίνα - Ροκάνη - Πρόβασμα - Παναγία Αμαλής - Τσεκούρια - Πηγές Κρατήγου - Μύλοι – Ροκάνη-Αγία Μαρίνα

• Πηγή - Παναγιούδα - Παλιοχώρι - Ρέμα Ταύρου - Οροπέδιο Ταύρου - Άγιος Χαράλαμπος – Παναγιούδα – Κώμη – Πηγή

• Παραλία Θερμής - Προϊστορικός Οικισμός - Πύργοι Θερμής - Παναγία Τρουλωτή- Λουτρόπολη Θερμής – Παραλία

• Αγιάσος (Σταυρί) - Πατωμένη - Καρίνη - Νυχτάντα - Ασώματος - Λιάκα - Αγιάσος (Σταυρί).

Ακόμη, προστέθηκε και η νέα διαδρομή:

• Μελίντα – Αναρριχητικό Πάρκο Παναγιάς Κρυφτής – Παναγιά Κρυφτή.

δδ
ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΡΥΦΤΗΣ

Μάλιστα, ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε από την τοπογράφο μηχανικό του Δήμου Γιούλη Χάφτα και την εξωτερική συνεργάτιδά μας, Περιβαλλοντολόγο, Μαρία Ελευθεριάδου στην περιβαλλοντική πλευρά του έργου και ειδικά στα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ποιότητας των στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι: «Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής Κύτελη ήταν, και με αυτό το έργο, να καταστεί ο Δήμος μας, εκτός των άλλων, και προορισμός περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού (επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου) και να προβληθεί η μοναδικότητα της φύσης που συνδυάζει με αρμονία το βουνό και τη θάλασσα, το θαυμάσιο περιβάλλον της ενδοχώρας, τα πλούσια δάση, τα παραδοσιακά χωριά, τα ιδιαίτερα δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες του».

 

Μοιράσου το άρθρο!