Πολιτική

07/04/2021 - 08:44

7 Απρίλη, ημέρα διεκδίκησης των υγειονομικών και του λαού - Μήνυμα Κ.Ο.Β. Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ

Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ

   

Η 7 Απρίλη έχει καθιερωθεί από  τον ΟΗΕ ως ημέρα παγκόσμιας υγείας. Στη χώρα μας και στις περισσότερες χώρες η υγεία και πολύ περισσότερο το δημόσιο σύστημα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Όχι τόσο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού όσο επειδή με αφορμή τον COVID αποκαλύφθηκε πόσο ακάλυπτο τα έχει αφήσει το καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Χαρακτηριστικό είναι πως στην χώρα μας το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ ΣΤΑΤ,  οι θάνατοι αυξήθηκαν περισσότερο από άλλες αιτίες παρά από  τον COVID.

Η καθυστέρηση στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, η μαζική μετάδοση του ιού στους χώρους εργασίας και μέσων μαζικής μεταφοράς, η μετατροπή μίας νόσου των νοσοκομείων, η αυταρχικότητα που ασκεί το κράτος στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών, είναι μόνο λίγες από τις επιπτώσεις της πολιτικής που βιώνει ο λαός και στη Λέσβο. Της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας την οποία υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΚΚΕ. Tο διαπιστώνουμε με την εφαρμογή της πολιτικής της ατομικής ευθύνης, όπου το κράτος αυτοαπαλλάσσεται από  τις υποχρεώσεις του, ρίχνοντας αποκλειστικά στο λαό το βάρος της πρόληψης και δημιουργώντας ευκαιρίες κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η ταυτόχρονη με τους εμβολιασμούς λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, η θωράκιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Όμως τέτοια μέτρα δεν λαμβάνονται, γιατί πυξίδα για όλες τις επιλογές τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων ήταν, είναι και θα είναι η υπηρέτηση των κερδών των λίγων, των επιχειρηματικών κολοσσών. Γι' αυτό και ο λαός πρέπει να σταματήσει να αποδέχεται την πολιτική αυτή που του στερεί το δικαίωμα στην υγεία. Ο κόσμος, που πειθαρχούσε στα μέτρα παρότι καταλάβαινε πως δεν ήταν τα καταλληλότερα, είναι στα όρια της εξαγρίωσης και εξαθλίωσης.

Φέτος όπως και πέρσι η 7 Απρίλη είναι ημέρα διεκδίκησης των υγειονομικών και του λαού. Ειδικά φέτος ενώνεται η φωνή των υγειονομικών με τη φωνή του εργαζόμενου λαού για να μην περάσουν τα εργατοκτόνα μέτρα που σκοπεύει να ψηφίσει η κυβέρνηση. Πάει τα εργασιακά δικαιώματα και του υγειονομικού προσωπικού 100 χρόνια πίσω. Το 10ωρο και τα άλλα αντεργατικά μέτρα απαιτούν ξανά τον αγώνα όλου του λαού για να μην παγιωθούν.

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους για πρόσληψη επαρκούς μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για όλες τις δομές Υγείας. Για να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

 Για να μπορούν όλα τα παιδιά και οι νέοι να κάνουν μαθήματα σε ασφαλείς αίθουσες και αμφιθέατρα.

Πριν ένα έτος ακούστηκε η φωνή πίσω από τα καλυμμένα στόματα. Φέτος θα ακουστούν πιο δυνατά πιο αποφασιστικά αυτές οι φωνές. Φέτος θα σφίξουν και οι γροθιές μέσα από τα γάντια.

Μοιράσου το άρθρο!