Πολιτική

03/03/2021 - 20:50

7 χρόνια προσπάθειες και το αποτέλεσμα 3 δοκιμαστικοί μήνες=ταφόπλακα! Η "Επανεκκίνηση" για τη σύνδεση του νησιού μας με Θεσσαλονίκη

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης

 «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»  

 

Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά καταργεί τη γραμμή -  σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά (ανάμεσά τους και η Λέσβος). Ακολούθησαν 7 χρόνια έντονων προσπαθειών αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού για την επαναφορά της σύνδεσης του νησιού με τη Θεσσαλονίκη. Αποκορύφωμα της προσπάθειάς μας αποτέλεσε η συνδιεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στην διάρκεια της έκθεσης PHILOXENIA 2018 όπου και το νησί ήταν τιμώμενο. 

Η Παράταξή μας είχε προτείνει πολλούς τρόπους – σε μερικές περιπτώσεις ανέξοδους – στους αρμόδιους Υπουργούς.

Σήμερα η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας αντί να επανορθώσει το δικό της σφάλμα, ουσιαστικά έρχεται να βάλει ταφόπλακα τις όποιες προσδοκίες των κατοίκων του νησιού μας, αφού αναγγέλλει την επανασύνδεση δοκιμαστικά μόνο για 3 μήνες, μία φορά την εβδομάδα και με μερική επιδότηση. 

Γιατί αποτελεί ταφόπλακα; 

Πρώτον διότι η δοκιμή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δεν περιμένουμε επισκέπτες από την Βόρειο Ελλάδα και δεύτερον επειδή λόγω covid απαγορεύονται οι μετακινήσεις. 

Άρα η γραμμή με μαθηματική ακρίβεια θα κριθεί ασύμφορη και μη βιώσιμη. 

Καλούμε του οικονομικούς και τουριστικούς φορείς του νησιού  σε μια κοινή προσπάθεια, προκειμένου να μην καταργηθεί η μια από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές με Καβάλα, όπως μεθοδεύει η κυβέρνηση και να επιδοτηθεί η σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά ως άγονη γραμμή, έως ότου τουλάχιστον οι συνθήκες (προσφυγικό και covid) επιτρέψουν η γραμμή να είναι βιώσιμη όπως παλιά, χωρίς επιδότηση. 

Η ανωτέρω παρέμβασή μας θα κοινοποιηθεί και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να δρομολογηθεί μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που θα ζητά τη μονιμοποίηση της σύνδεσης.  

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς – Ατσίδης Θεόδωρος

Μοιράσου το άρθρο!