Πολιτική

31/08/2023 - 14:27

70 εκατομμύρια ευρώ θα πέσουν στις τοπικές κοινωνία - Άλματα ανάπτυξης για το Βόρειο Αιγαίο

Με υπογραφή Μουτζούρη 69,4 εκατομ. € στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση  και υπογραφή του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη,  εγκρίνονται τέσσερις Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Τοπικής Ανάπτυξης στα νησιά της Λέσβου της Χίου, της Σάμου και  της Λήμνου συνολικού  προϋπολογισμού 69,4 εκατομμυρίων €.

Η έγκριση των Στρατηγικών αυτών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 21-27 αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση ολοκληρωμένου χαρακτήρα και αφορά:

-          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική «Αλλάζουμε έξυπνα το μέλλον της Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 19,7 εκατομμύρια ευρώ.

-          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική Σάμου συνολικού προϋπολογισμού 16,3 εκατομμύρια ευρώ

-          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική ολοκληρωμένο σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης Νήσου Χίου προϋπολογισμού 16, 7 εκατομμυρίων ευρώ

-          Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική Λημνία Γή- Ποιότητα Αειφορία,  Πολιτισμός, προϋπολογισμού 16.7 Εκατομμύριων  ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπέγραψα σήμερα την έγκριση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής τοπικής Ανάπτυξης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το επόμενο διάστημα οι αρμόδιοι φορείς θα κληθούν να εκμεταλλευτούν τα χρήματα αυτά, να προκηρύξουν έργα και να γίνουν επενδύσεις . Συνολικά 70 περίπου εκατομμύρια θα πέσουν στις τοπικές κοινωνίες και το Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να κάνει άλματα προς την ανάπτυξη.  Ευχαριστώ τον κ. Πλακωτάρη και την διαχειριστική υπηρεσία της Περιφέρειας για το σημαντικό έργο που επιτελεί και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε ως Περιφερειακή Αρχή, με τα αποτελέσματα να είναι πλέον φανερά»

Μοιράσου το άρθρο!