Πολιτική

03/11/2015 - 21:30

800.000 ευρώ για το νέο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης στα Θέρμα

Το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ, θα εγγραφεί στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Κολυμβητηρίου.

 
Ως γνωστόν, το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Λέσβου, είχε έρθει σε επαφή με γνωστό ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει το νέο Κολυμβητήριο της Λέσβου.
Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Σπ. Γαληνός, ο «μυστηριώδης» επιχειρηματίας δεν ήταν άλλος από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Air Fast Tickets Νίκο Κοκλώνη. Μάλιστα, ανέφερε ο Δήμαρχος, ο εν λόγω επιχειρηματίας στις αρχές του έτους είχε επιδείξει θερμότατο ενδιαφέρον για το Κολυμβητήριο της Μυτιλήνης και τη χρηματοδότησή του.
 
«Συναντήθηκα με τον επιχειρηματία, ο οποίος πράγματι μου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον, που σε πρώτη φάση είχε δείξει μέσα από επιστολή του στις αρχές Ιανουαρίου.
 
Το θέμα, όμως, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα «πάγωσε» και ο ίδιος δεν έδωσε σημεία ζωής. Λίγο αργότερα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας χρεοκόπησε και η εταιρεία του δεν υφίσταται.
Αποφάσισα λοιπόν, ότι το νέο Κολυμβητήριο της Λέσβου, θα χτιστεί με έξοδα και αποκλειστική δαπάνη του Δήμου μας, αφού ως έργο δεν μπορεί να είναι επιλέξιμο από κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
Η χωροθέτησή του θα γίνει στα Θέρμα, με παράλληλη αξιοποίηση των θερμών νερών για την πισίνα του Κολυμβητηρίου. Θα γίνει δε, προσπάθεια το όλο εγχείρημα να ενταχθεί ή να γίνει το κέντρο ενός ευρύτερου σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής αυτής, που διαθέτει έναν αστείρευτο και πολύτιμο θησαυρό, τα ιαματικά νερά. 
 
Αρχικά θα εγγράψουμε στο νέο προϋπολογισμό το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ, για το έργο, συνολικά, όμως, υπολογίζω ότι η δαπάνη θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν είναι κάτι φυσικά που θα γίνει τους επόμενους μήνες ή τον επόμενο χρόνο. Θα απαιτηθεί αρκετή προσπάθεια και δουλειά, αφού θα πρέπει να βγουν οικοδομικές άδειες και να γίνουν διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε, με γρήγορους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια θα παραδώσουμε στη νεολαία του τόπου μας, ένα Κολυμβητήριο άξιο της ιστορίας και της αθλητικής παράδοσης του νησιού μας».
 
 
πηγή: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!