Πολιτική

24/04/2019 - 17:57

Αδιαφάνεια στη δακοκτονία βλέπει ο Στράτος Γεωργούλας και "ο άλλος δρόμος"

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Κίνησης “Ο άλλος Δρόμος” για τη δακοκτονία

Ως περιφερειακή κίνηση, θεωρούμε σημαντικά τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στις διαδικασίες της Περιφέρειας για τη δακοκτονία και ανησυχούμε μήπως οδηγήσει σε καθυστέρηση και χρονοτριβές με επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών. 

Η αδιαφάνεια με την οποία έχει επιλέξει η περιφερειακή αρχή να χειρίζεται μία σειρά από βασικά ζητήματα για τον τόπο, όπως αυτά της δακοκτονίας κάνει εμφανές το “ενδιαφέρον” που δείχνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών του Βορείου Αιγαίου, αφετέρου κάνει επίκαιρη την πρόταση μας για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής δημοκρατίας και διαφάνειας.

Σε μία περιοχή όπου το βασικό εισόδημα για χιλιάδες κατοίκους προκύπτει από την ελαιοπαραγωγή, η ανάθεση της δακοκτονίας από μεριάς περιφέρειας, σε εργολάβους προκαλεί εξοντωτικές καθυστερήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο για ακόμη μια χρονιά την παραγωγή των αγροτών. 

Εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη διατήρηση διαφάνειας και δημοκρατίας που αποτελούν προαπαιτούμενα,  εφόσον η Περιφερειακή αρχή καταλήγει στην επιλογή της ανάθεσης τέτοιων σημαντικών λειτουργιών σε εργολάβους. Ταυτόχρονα, αποτελεί θέση μας τέτοια βασικά έργα ανάπτυξης του τόπου να υλοποιούνται με πόρους της περιφέρειας, εφόσον μπορεί και έχει αυτές τις αρμοδιότητες.

 

Μοιράσου το άρθρο!