Πολιτική

16/09/2011 - 16:49

"Αδιάβαστο" για το ΕΣΠΑ έπιασε ο Γιακαλής τον Βαλσαμίδη

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίουμ κ. Αθανάσιου Γιακαλή, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Θεόδωρου Βαλσαμίδη

Ο κ. Βαλσαμίδης θα έπρεπε να γνωρίζει δεδομένου ότι έχει διατελέσει Αντινομάρχης Επί των Έργων, ότι οι μελέτες στις οποίες αναφέρεται παρουσίασαν προβλήματα υλοποίησής τους επί των ημερών του και θα έπρεπε ο ίδιος να είχε αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και μερικές από αυτές να έχουν σήμερα ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Παρ΄ όλα αυτά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ήδη φροντίσει οι μελέτες αυτές να «ξεμπλοκαριστούν» και σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα έπρεπε να ξέρει ότι το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί μόνο μελέτες  τεχνικών έργων. Και βέβαια είναι μη αποδεκτή διαχειριστικά για την πρόοδο του ΕΣΠΑ να ενταχθούν ανώριμα έργα που δεν έχουν οριστικές μελέτες. Αυτή η μέθοδος θα οδηγήσει σε αστοχία το πρόγραμμα και σε επιβράδυνση της υλοποίησης έργων.

Σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο απαιτείται επιτάχυνση υλοποίησης έργων αλλά και ολοκλήρωσή τους για να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο αυτήν την εποχή. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόγραμμα υπονομεύεται και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση.

Μοιράσου το άρθρο!