Πολιτική

18/02/2014 - 13:49

Αγλαΐα Κυρίτση: το πολυδιαφημισμένο «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» ήταν τελικά «τρύπιο».

Μ

ε αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 «Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της να εμφανίσει με λογιστικές αλχημείες πρωτογενές πλεόνασμα, δεν έχει αφήσει κοινωνική ομάδα, χωρίς να την πλήξει βάναυσα, με τις μνημονιακές πολιτικές της. Τελευταίο κρούσμα, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που βιώνουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι και τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, τις επιπτώσεις μιας αντιαγροτικής πολιτικής, πλήρως υποταγμένης στις νεοφιλελεύθερες επιταγές της ΕΕ.

 Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, οι κτηνοτρόφοι, οι ελαιοπαραγωγοί, οι μαστιχοπαραγωγοί,  οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, δέχθηκαν απανωτά χτυπήματα. Πρώτα η περικοπή  των επιδοτήσεων της εξισωτικής αποζημίωσης στους  κτηνοτρόφους και ύστερα η κοροϊδία των μαστιχοπαραγωγών για τις αποζημιώσεις από τα πληγέντα της φωτιάς του 2012.Τώρα η φοροεπιδρομή στα πενιχρά εισοδήματα των αγροτών των νησιών μας με τα άδικα φορολογικά μέτρα. Ακόμα και για τα αγριοκούνελα της Λήμνου, τρία χρόνια τώρα, μόνο υποσχέσεις και καμία ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος. 

Ο τρόπος που αντιμετώπισε τα θέματα αυτά η Περιφερειακή Αρχή είναι για μας παράδειγμα προς αποφυγήν. Το πολυδιαφημισμένο «καλάθι των αγροτικών προϊόντων» ήταν τελικά «τρύπιο». 

Θέση μας είναι ότι η σχέση της Περιφέρειας με τους αγρότες, πρέπει να είναι στον αντίποδα της πολιτικής που μέχρι τώρα ακολούθησε η απερχόμενη περιφερειακή αρχή. Πρέπει να είναι σχέση  συλλογικής διεκδίκησης και πρακτικής βοήθειας, ώστε οι αγρότες μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια απ’ την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων τους. Στους αγρότες των νησιών μας, αξίζει μια καλύτερη μοίρα. Τον αγώνα αυτό, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας θα τον δώσει μαζί τους στην πρώτη γραμμή.

 

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΤ

Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!