Πολιτική

25/05/2012 - 21:37

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Σηφουνάκη

yle="text-align:center;">

Η αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία παραμονεύει»«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέσκαψε τη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης και σέρνει τη χώρα στο γκρεμό»«Οι πολίτες δεν επιλέγουν βουλευτές αλλά ποια κόμματα θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα». Αυτά και άλλα παρόμοια ακούστηκαν στη Λήμνο από τον κ. Σηφουνάκη.

Αθώος αυτός και το κόμμα του για την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που παραμονεύει. Δεν ήταν αυτός Υπουργός, άλλος ήταν, όταν ψήφιζε με τα δύο του χέρια τα μνημόνια, όταν συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, στην εκτίναξη της ανεργίας και στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Δεν ήταν αυτός, αλλά άλλος, Υπουργός Περιβάλλοντος, όταν ετοίμαζε την παράδοση της Λέσβου, της Λήμνου και της Χίου στην «Ibertola», την πολυεθνική που βρίσκεται πίσω από τον «Ρόκα» για την μετατροπή των νησιών σε απεχθή τοπία, σπαρμένα με τερατώδεις ανεμογεννήτριες, χωρίς κανένα όφελος για την τοπική οικονομία.

κύριε Σηφουνάκη,

ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις ασυγχώρητες πολιτικές σας αμαρτίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε στις 7 Μάιου ο αριστερός Καρατζαφέρης για να σας βοηθήσει να συνεχίσετε, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, τη χρεοκοπία του λαού και της χώρας. Η χώρα είναι ήδη μέσα στο γκρεμό εξαιτίας σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για το σχηματισμό κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου, αλλά χωρίς εσάς και άλλους υπηρέτες των μνημονίων και της τρόικας, για τη σωτηρία της χώρας από το απόλυτο αδιέξοδο που την έχετε οδηγήσει.

Τέλος, κ, Σηφουνάκη, στις 17 Ιουνίου οι πολίτες της Λέσβου και της Λήμνου θα επιλέξουν καικόμματα που θα κυβερνήσουν, και υποψήφιο βουλευτή. Θα δυναμώσουν περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό. Θα επανεκλέξουν τον βουλευτή του και θα αποδοκιμάσουν οριστικά και το κόμμα σας και εσάς προσωπικά, όπως έπραξαν στις 6 Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην επόμενη κυβέρνηση, μαζί με τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, θα αγωνιστεί να αποτρέψει οριστικά την καταστροφή στην οποία μας οδηγήσατε και να σκουπίσει τα δάκρυα απ’ τα μάτια εκατομμυρίων ελλήνων που χύθηκαν εξαιτίας της πολιτικής σας.

H απάντηση του Νίκου Σηφουνάκη:

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης, με την οποία σχολιάζουν ραδιοφωνική συνέντευξή του στη Λήμνο, επισημαίνει τα εξής:

«Φαίνεται ότι η άνοδος του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τα στελέχη του σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αλαζονεία, τόσο που να τους ενοχλεί πλέον η άρθρωση λόγου και επιχειρημάτων από άλλες πολιτικές παρατάξεις. Θέλω να ελπίζω μόνο ότι τουλάχιστον τις εκοφίτικες ακροδεξιές πρακτικές των τραμπούκικων αντισυγκεντρώσεων, τις οποίες επί δυο χρόνια βίωσε ο τόπος,  αποτελούν παρελθόν.  Το «ένδυμα» των δήθεν καλών και ενάρετων αντιμνημονιακών απ’ τη μια και των προδοτών του έθνους απ’ την άλλη, «φορέθηκε» τόσο πολύ που  έγινε «ντεμοντέ»! Άλλωστε το εύρημα αυτής της σκόπιμης διαίρεσης των Ελλήνων τους απέδωσε αρκετά  οφέλη στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Όμως είναι τέτοια η σύγχυση που επικρατεί ανάμεσα στις πάμπολλες «συνιστώσες» και τόση έκδηλη πια η απροθυμία τους να αναλάβουν ουσιαστικές ευθύνες για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που απεμπόλησαν τα όποια εκλογικά τους οφέλη και  οδήγησαν σε ακυβερνησία την χώρα. Αυτή είναι η αλήθεια, δεν το σκαρφίστηκε ο Σηφουνάκης, είναι η πάγια αντίληψη όλου του πολιτικού κόσμου, μηδέ του πλησιέστερου «φυσικού» συμμάχου τους, της ΔΗΜΑΡ, εξαιρουμένης.

Σήμερα τα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ, (από κοντά με τους «ανεξάρτητους» του Καμμένου) είναι οι μόνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους «παρθενογέννητους», ωσάν πρώτη φορά να εμφανίζονται στον δημόσιο βίο και να λένε ανέξοδα κι ανεύθυνα ό,τι τους βολεύει.

Το ΠΑΣΟΚ επωμιζόμενο τα δυσβάσταχτα αλλά αναγκαία να ληφθούν οικονομικά μέτρα, κατέβαλλε βαρύ τίμημα, στο βωμό της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Πέτυχε όμως να κρατήσει όρθια την Ελλάδα εξασφαλίζοντας την παραμονή μας στο Ευρώ και την μείωση του δημόσιου  χρέους, με την αλληλεγγύη των εταίρων μας στην Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι ότι πράξαμε το εθνικά συμφέρον και το πολιτικά εφικτό. Ιδού «πεδίον δόξης λαμπρόν», για τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις δικές του μαγικές συνταγές!

 

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, και στην προσπάθεια τους να ακυρώσουν και αμαυρώσουν την όποια συμβολή μου στη δημιουργία   δημόσιων υποδομών στον Νομό,   ο  κόσμος  το έχει  κρίνει πολλές φορές γιατί διακρίνει αυτούς που παράγουν έργο και αυτούς που διαρκώς μεμψιμοιρούν και συζητούν αενάως!»

 

Μοιράσου το άρθρο!