Πολιτική

31/05/2012 - 22:01

Αγριεύει η κόντρα Πατερέλλη - Βουνάτσου με φόντο τη ΔΕΥΑΛ / Για παραλήρημα Βουνάτσου κάνει λόγο η παράταξη Πατερέλλη

Η αρχή  της κόντρας: “Εξευτελισμό συζήτησης” και παράνομη απόφαση για αύξηση νερού καταγγέλλει η παράταξη του Π. Πατερέλλη
Η απάντηση του Δημήτρη Βουνάτσου: Βουνάτσος προς Πατερέλλη: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και πριν λίγο συνέχεια της κόντρας με την απάντηση της κας Σάββα Περσεφόνη (δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Π.Πατερέλλη "Λέσβος Δημιουργική Πορεία"):

Στο παραλήρημα του Δημάρχου Λέσβου, που ως συνήθως μόνο ανάθεμα στο παρελθόν μπορεί να δίνει απαντούμε ότι η παράταξή μας δεν παρέδωσε κανένα δήμο, ούτε ο Π. Πατερέλλης υπήρξε δήμαρχος κανενός τέως Δήμου, ούτε κανένα άλλο μέλος της παράταξής μας. Στη Δημοτικής αρχή ανήκουν αντίθετα, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των δημοτικών διοικήσεων των τέως καποδιστριακών δήμων της Λέσβου! Επειδή φαίνεται ο κος Δήμαρχος να έχει επιλεκτική μνήμη να του το θυμίσουμε! Σε κάθε περίπτωση δε, να κρίνει κάθε πρόσωπο ανάλογα με το έργο του από τη θέση που υπηρέτησε, και όχι από φαντασίας! Αλλά μια και μιλάμε για το φαύλο, άθλιο και άραχνο παρόν, που είναι αποτέλεσμα του παρελθόντος, αντιστρέφω την παροιμία στον κο δήμαρχο, λέγοντάς του ότι ούτε εγώ ούτε τα μέλη της παράταξής μας, υπήρξαν οι νομοθέτες του Καλλικράτη, ούτε οι νομοθέτες και κυβερνήτες του τόπου ώστε να δημιουργήσουν όλα αυτά που εσείς σήμερα καταδικάζετε, χωρίς ίχνος συναίσθησης του ότι εσείς ήσασταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί δεκαέξι χρόνια ,και συμμετείχατε με την ψήφο σας στους σημαντικότερους νόμους του κράτους, και ως νομάρχης επί τέσσερα χρόνια επίσης….. Θέσεις από τις οποίες είχατε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, αλλά και εσείς τελικά συμβάλλατε στο σημερινό χάος…Κι έχετε το θράσος να κατηγορείται άλλους γιατί «τόλμησαν» να σας κρίνουν! Επί της ουσίας, η τέως ΔΕΥΑΜ δεν παραδόθηκε κατάχρεη, αλλά με άριστα καταρτισμένο προσωπικό, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και σε καλή οικονομική κατάσταση, στα όρια βέβαια που εξυπηρετούσε, αυτά του καποδιστριακού Δήμου Μυτιλήνης, στον οποίο εκτέλεσε ένα πολύ σημαντικό έργο της μονάδας και του δικτύου του Βιολογικού καθαρισμού στην πόλη της Μυτιλήνης και στα χωριά( Λουτρά. Πάμφιλα, Παναγιούδα κ.α), με μηδενική αύξηση του νερού όπως κι εσείς παραδεχτήκατε. Όσο για την υποχρεωτική επέκταση της εταιρίας, να θυμίσουμε στον κο Δήμαρχο, ότι πολλοί γνωρίζουν τους νόμους και την ερμηνεία τους. Ο νόμος δεν καθιστά υποχρεωτική την επέκταση, αλλά επιτρέπει να γίνει! Τεράστια διαφορά! Όλοι όμως έχουν πλέον αντιληφθεί ποιος είναι τελικά ο σκοπός του κου Δημάρχου : να στέφεται κάθε φορά «κυβερνήτης» για να καταδικάζει στη θεωρία το «κακό, κάκιστο» παρελθόν, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να το καταδικάσει στην πράξη με τις δράσεις του. Αν είχε τη θέληση και την ικανότητα θα είχε αφήσει έως τώρα – στα δύο χρόνια δημοτικής αρχής – ένα δείγμα του έργου του. Ο Παντελής Πατερέλλης ως αντιδήμαρχος στις δυο τετραετίες, άφησε πίσω του περαιωμένα και μη έργα υψίστης σημασίας τουλάχιστον για την πόλη της Μυτιλήνης, που υπηρέτησε. Αλλά προφανώς, όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

Δημοτική Σύμβουλος Σάββα Περσεφόνη

Μοιράσου το άρθρο!