Πολιτική

20/08/2015 - 13:31

Αγρότες της Λέσβου για ανάκριση ! - Ανακοίνωση ΚΚΕ

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι, με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, ξεκίνησε η επιχείρηση τρομοκράτησης της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς για να κάτσει «ήσυχα και στ΄ αυγά της» και να μην αγωνιστεί ενάντια στα θανατηφόρα χτυπήματα, που προτείνουν να δεχθεί από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου, μέτρα που οδηγούν τον αγρότη και την αγροτική παραγωγή κάτω από την ταφόπλακα.

Έτσι στη Λέσβο, με τις ευλογίες της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, καλούνται σε ανάκριση αγρότες που συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο, στις 9 του Οκτώβρη του 2014, στη Λάρσο, περίοδο που ήταν σε έξαρση η προσβολή από καταρροϊκό πυρετό του ζωικού πληθυσμού. Αντί, δηλαδή, να τους αποζημιώσουν για το χαμένο ζωικό κεφάλαιο ετοιμάζονται να τους σύρουν στα δικαστήρια.

Η Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γι΄αυτήν την εξέλιξη.

Σημειώνει πως, η κίνηση αυτή είναι γέννημα-θρέμμα της απόφασης της κυβέρνησης, μαζί με τον αποπροσανατολισμό, να εντείνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα για να αποδεχτούν, χωρίς αντιστάσεις τα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου, μαζί και των δυο προηγούμενων.

Καλεί τους αγρότες να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στους αγροτικούς συλλόγους και στην ΠΑΣΥ και, αποκρούοντας αποφασιστικά την κυβερνητική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, να παλέψουν για να μείνουν στα χαρτιά οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι συνέπειες από την υλοποίησή του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα βρεθούμε αποφασιστικά στο πλευρό όσων αγωνιστών αγροτών και κτηνοτρόφων κληθούν στα δικαστήρια να απολογηθούν για τους αγώνες τους.

Θα βρεθούμε αποφασιστικά στο πλευρό όλων των κατοίκων της υπαίθρου του νησιού μας, στην ηράκλεια προσπάθειά τους, κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική των τριών μνημονίων, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να μείνουν στα χωριά τους και να ορθοποδήσουν.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!