Πολιτική

08/03/2013 - 17:02

Ακόμη μία σύσκεψη με το Αν.Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου ...

Ακόμη μία σύσκεψη με το Αν.Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου ...

yle="text-align: justify;">Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, αργά το βράδυ, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος καθώς και οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Κατράνης Ηλίας Κουνιαρέλλης, Προκόπης Γυμνάγος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Γιάννης Τσακίρης, Χρήστος Κορδώνης, ο πρ. Αντιδήμαρχος Γέρας, Θεμιστοκλής Αθανάσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου και η Προϊσταμένη του Λογιστηρίου, Τούλα Βουγιούκα. Θέμα της σύσκεψης ήταν τα κατεπείγοντα και ασφυκτικά προβλήματα του Δήμου Λέσβου, από τον επικρεμάμενο κίνδυνο παράλυσης στο αμέσως προσεχές διάστημα της διοικητικής λειτουργίας του, λόγω δραματικής μείωσης των υπαλλήλων κατά 70 άτομα, πέραν της κατάργησης του θεσμού της ανάθεσης εκτέλεσης έργου με τα γνωστά μπλοκάκια, δυνάμει του οποίου απασχολούνταν στους 13 Δήμους 190 περίπου άτομα για την εξυπηρέτηση των δημοτών, τη διετία από 1/1/2011 μέχρι σήμερα, όλων των ειδικοτήτων και με την απειλούμενη μετάταξη 19 έμπειρων υπαλλήλων διοικητικών – οικονομικών, λόγω της διαθεσιμότητας – κινητικότητας του Μνημονίου, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν την Οικονομική Υπηρεσία.


Επίσης, ο Δήμαρχος εξέθεσε την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου από τα γνωστά συσσωρευμένα μεγάλα χρέη του παρελθόντος. Ζήτησε δε από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη για την εξαίρεση του Δήμου μας από τις οριζόντιες περικοπές, της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στη βάση της αρχής της νησιωτικότητας και της αρχής της αναλογικότητας, αφού αναλογικά ο Δήμος μας σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό του έχει τους λιγότερους υπαλλήλους από όλους τους άλλους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας. Ο κ. Βουνάτσος ζήτησε από τον κ. Αθανασίου την μεσολάβησή του για να ορισθεί σύντομα ραντεβού με τον κ. Μανιτάκη, ώστε να μπορέσει να εκθέσει την τραγική κατάσταση στην οποία, από διοικητικής άποψης έχει περιέλθει ο Δήμος Λέσβου, λόγω της δραματικής υποστελέχωσης του σε διοικητικό – οικονομικό προσωπικό και εργαζόμενους στην καθαριότητα για να αποφευχθεί η κατάρρευση της λειτουργίας του.  


Σε ο,τι αφορά το τελευταίο αυτό θέμα, ο Δήμαρχος εξέθεσε αναλυτικότερα ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί 40 περίπου εργαζόμενοι μόνιμοι υπάλληλοι από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί μας, που είναι ως γνωστόν ο μεγαλύτερος εκτατικά Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, με άμεσο κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας – πέραν της αισθητικής, εν όψει μάλιστα και της εγγίζουσας θερινής περιόδου. Περισσότερες λεπτομέρειες ανέφεραν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου και η προϊσταμένη του Λογιστηρίου του Δήμου, Τούλα Βουγιούκα. Ο πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, εξέθεσε προς τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το πρόβλημα της εξεύρεσης χρημάτων για τη λειτουργία του Γηροκομείου Άντισσας, ως Δημοτικού Γηροκομείου, και τις ανεπιτυχείς δυστυχώς προσπάθειες που μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί από τον ίδιο τον Χρήστο Κορδώνη προσωπικά και την Δημοτική Αρχή, για να επιλυθεί και αυτό το κληρονομημένο πρόβλημα, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Άντισσας – Ερεσού.


Για μια ακόμη φορά ο κ. Αθανασίου - ο οποίος, βεβαίως, τηρείται διαρκώς ενήμερος για τις ανάγκες του Δήμου από τον Δήμαρχο και έχει βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων του - διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι θα ασκήσει όλο το κύρος του και τις αρμοδιότητές του, ως γνώστης άλλωστε της κατάστασης που επικρατεί στο νησί μας, που είναι ο μεγαλύτερος εκτατικά Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, με όλα τα δημιουργημένα διοικητικά – λειτουργικά – οικονομικά προβλήματα του «Καλλικράτη», για την επίλυση των προαναφερομένων φλεγόντων ζητημάτων.
 

Μοιράσου το άρθρο!