Πολιτική

14/08/2020 - 14:50

Το "ακροδεξιό πλυντήριο" της Λέσβου απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

 Το χθεσινό μας σχόλιο για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με το προσφυγικό ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ....

Σήμερα η ιστοσελίδα  mplokia.gr   φιλοξενεί απάντηση του κ. Ορέστη Μεταξά  (μέλος της διευρυμένης Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λέσβου) η οποία  στάλθηκε και με e-mail στον ιδιοκτήτη του Lesvosnews.net

 

Αναφέρει ο κ. Μεταξάς: 

"Δεν μας ενδιαφέρει εάν το lesvosnews.net  θέλει να γίνει η ομπρέλα που θα προφυλάξει την ΝΔ, τους κυρίους Αθανασίου, Μουτζούρη  και Κύτελη.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν θέλει να γίνει το πλυντήριο που θα ξεπλύνει όλο το ακροδεξιό παρακράτος που έχει τα τελευταία χρόνια εμφανιστεί στο νησί μας, παίρνοντας πολλές φορές  το νόμο στα χέρια του απειλώντας, προπηλακίζοντας,  παρανομώντας.

Κάθε επιχείρηση του τύπου έχει δικαίωμα να κάνει τις ιδεολογικές και επιχειρηματικές τις επιλογές. Αυτό είναι αυτονόητο δικαίωμα της και κρίνεται από τους αναγνώστες της και από τους πολίτες.

Ο σεβασμός και η δεοντολογία όμως επιτάσσει, όταν ένα πολιτικό κόμμα στέλνει ένα κείμενο,  να δημοσιεύεται  χωρίς ειρωνείες και εξυπνακισμούς.

Και εάν θέλει η ιστοσελίδα μπορεί σε μια άλλη στήλη να απαντήσει.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ήταν «μικροπολιτική.» Πρώτα  θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «αυτοκριτική» και μετά να μετά να βγάζει ανακοινώσεις. Κάπως σαν «δεν δικαιούσθε να ομιλείτε.»

Άραγε έκανε αυτοκριτική ο συντάκτης του lesvosnews.net εάν ακολουθεί τους κανόνες της αμερόληπτης, αντικειμενικής  δημοσιογραφίας, ή ακολουθεί τα βήματα της νεοδημοκρατικής εξουσίας, ελπίζοντας  να περισσέψει ένα κοκαλάκι εύνοιας γι αυτόν και το site του; "

 

Απάντηση Lesvosnews.net

Υποθέτουμε ότι η απάντηση του κ. Μεταξά εκφράζει και την πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο μιας και έχει αναρτηθεί και στην ανεπίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

Πρώτα για το πρακτικό της υπόθεσης. Δεν είναι πρώτη φορά που δημοσιεύουμε δελτίο τύπου ή ανακοίνωση και προηγείται κάποιος μικρός σχολιασμός ή διευκρινίσεις. Οι αναγνώστες μας 10 χρόνια τώρα έχουν την ωριμότητα να ξεχωρίσουν ποιο είναι το σχόλιο και ποια η είδηση. Κάποια σχόλια πάντα θα ενοχλούν.  Αυτό δεν θα αλλάξει..

Το να χαρακτηρίζει κάποιος εμμέσως πλην σαφώς ακροδεξιό πλυντήριο το Lesvosnews.net είναι το καλύτερο πρωταπριλιάτικο ψέμα. Μια ιστοσελίδα που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες απειλές και βρισιές σχετικά με τη στάση της στο προσφυγικό... Μια ιστοσελίδα που έχει φιλοξενήσει και προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις και τις απόψεις της Αριστεράς.

Πάμε τώρα στο ζουμί...  Στις μαγικές φράσεις "επιχειρηματικές επιλογές" και "κοκαλάκι εύνοιας" που αναφέρονται στην απάντηση του κ. Μεταξά.  Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου η ιδιοκτησία του Lesvosnews.net έχει και άλλες  επαγγελματικές δραστηριότητες πέρα από το χώρο των ΜΜΕ και αυτό προσφέρει στην ιστοσελίδα και οικονομική άνεση και ανεξαρτησία. Με άλλα λόγια εμείς δεν περιμένουμε κανένα "κοκαλάκι".  

Και επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δείχνουν να έχουν γνώσεις για όσους περιμένουν κάποιο κοκαλάκι ας μας απαντήσουν αν υπάρχουν άλλοι που περιμένουν "κοκαλάκι εύνοιας" ή ακόμη χειρότερα έχουν κάνει "κωλοτούμπες" για κάποιο "κοκαλάκι";  Άραγε θα μας απαντήσουν....; Άραγε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία μοίραζε "κοκαλάκια"; 

 Δεϊλόγκος Γρηγόρης

Ιδιοκτήτης Lesvosnews.net 

 

Μοιράσου το άρθρο!