Πολιτική

12/02/2014 - 19:50

Αλαλούμ με τον Καλλικράτη !

trong>Το θρίλερ ή κωμωδία ή δράμα με τον Καλλικράτη ακόμη να τελειώσει...
Σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο "Κόκκινο 105,5" άφησε να εννοηθεί  ότι το "σπάσιμο" του Δήμου Λέσβου θα γίνει μετά τις εκλογές. Για άλλη μια φορά o Υπουργός εσωτερικών είπε ότι είναι δίκαιο το αίτημα και ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Star πριν μερικές ημέρες. Χρησιμοποίησε το ίδιο παράδειγμα για το Δήμο Λέσβο και το Ρέθυμνο. Στην ουσία δεν δήλωσε κάτι νέο… ( αυτό ως διευκρίνηση σε όσους στη Λέσβο «πανηγύρισαν» για τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη… )


Από την άλλη ο Δήμαρχος Λέσβος είναι σίγουρος για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου.


Πληροφορίες αναφέρουν  ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έθεσε χθες “βέτο” σε οποιαδήποτε αλλαγή στο χωροταξικό των δήμων, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος και κυρίως του βουλευτή και πρώην υπουργού κ. Ν. Σηφουνάκη. Σε περίπτωση που το υπουργείο κάνει πίσω, πράγμα σχεδόν αδύνατο σύμφωνα με κυβερνητικούς βουλευτές, που αναμένουν την υποβολή του νομοσχεδίου σήμερα ή το αργότερο αύριο, τότε θα κατατεθούν τροπολογίες από ομάδες βουλευτών. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας αναβάλλεται για την επόμενη Πέμπτη.  (εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου)


Η τροπολογία για το "σπάσιμο" του Δήμου Λέσβου δεν κατατέθηκε σήμερα... Σήμερα ήταν ημέρα αντιπαράθεσης στη Βουλή για άλλα θέματα
Σε πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εξελίχθηκε η συζήτηση επί της τροπολογίας που ορίζει τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις ευρωεκλογές.Η τροπολογία, που είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη», ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία, στηριχθείσα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Ένα δεύτερο μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης αναδείχθηκε στη συζήτηση για τον αποκλεισμό από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσων προέρχονται από τρίτες χώρες και δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι καμία σκοπιμότητα δεν κρύβεται πίσω από τις προωθούμενες αλλαγές και ότι σέβεται τους θεσμούς, ενώ αντίθετα η αντιπολίτευση την κατηγόρησε για εκλογικά τεχνάσματα, στην προσπάθειά της να διασωθεί από τη μεγάλη ήττα που διαπιστώνει ότι θα υποστεί στις επερχόμενες εκλογές. (ΑΜΠΕ)
 
Συμπέρασμα: κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με απόλυτη σιγουριά. Απίστευτο αλαλούμ ενός πολιτικού συστήματος που νοσεί... Θύμα του σε μέγιστο βαθμό η Λέσβος.

 


Αλαλούμ
Αλαλούμ είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1982, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αποστολίδη, Γιάννη Σμαραγδή και Γιάννη Τυπάλδου και σενάριο Γιάννη Κακουλίδη και Χάρρυ Κλυνν και με πρωταγωνιστή το Χάρρυ Κλυνν


Στο τρίτο μέρος της ταινίας  σε ένα απομονωμένο χωριό, το «Λέτσοβο», η πρόοδος και η τεχνολογία δεν έχουν φτάσει, μέχρι που ο πραματευτής από την πόλη του φέρνει τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές που θα τους αλλάξουν τη ζωή. Τελικά το χωριό χωρίζεται σε Μπλε και Πράσινους (και Κόκκινους) και διαταράσσεται η αρμονία του.

 

Περισσότερα για παραλληλισμούς με το σήμερα δεν χρειάζονται...

Μοιράσου το άρθρο!