Πολιτική

18/06/2021 - 12:11

"Αλήθεια ποιους κοροϊδεύει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπουρνούς;"

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλήθεια ποιους κοροϊδεύει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπουρνούς; Από τη μια δίνει παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στις 10 του Ιούνη και αναφέρεται στη Βουλή και στα ΜΜΕ για το νομοσχέδιο έκτρωμα, που όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχα θα το καταργήσει! Από την άλλη ψήφισε μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, 56 άρθρα από το ίδιο «έκτρωμα», που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ!!! Στο δε άρθρο 80 του νομοσχεδίου, που δίνει το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει απολύσεις με μικρότερο κόστος ως το τέλος του χρόνου, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών!

                Αν αυτοί επιμένουν με θράσος και ψέματα να ψαρεύουν σε θολά νερά, σα να μην κυβέρνησαν ποτέ, ο λαός της Λέσβου και όλης της χώρας έχει ΜΝΗΜΗ, και δεν ξεπλένει την πολιτική τους. Θυμίζουμε:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που θα καταργούσε τα δύο μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τελικά τα εφάρμοσε και έφερε και τρίτο!
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που διεύρυνε το θεσμό της ελαστικής εργασίας στα νοσοκομεία, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν ήταν κυβέρνηση!
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που με νόμο έβαλε εμπόδια στην απεργία και την προκήρυξή της από τα πρωτοβάθμια σωματεία όταν ήταν κυβέρνηση, νόμο που κρατά, αξιοποιεί και επεκτείνει η ΝΔ.

Αναρωτιόμαστε μήπως θα καταργήσουν και τα άρθρα που ψήφισαν;

  • Η «ΑΥΓΗ» άλλωστε, εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ομολόγησε, πως όταν βγουν κυβέρνηση δε θα μπορούν να «κάνουν και πολλά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το βρώμικο ρόλο του, σπέρνοντας αυταπάτες, όχι μόνο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αλλά λοιδορώντας και τους αγώνες των εργαζομένων ως μάταιους! Ως χαλίφης για τη θέση του χαλίφη, αξιοποιεί την κυβερνητική πολιτική, για να εμφανιστεί ως Τρίτη φορά αριστερός, και να εφαρμόσει κατά γράμμα τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Μονόδρομος είναι η πάλη όλων των εργαζομένων, για να καταργηθεί στην πράξη το αντεργατικό έκτρωμα και το Υπερ-Μνημόνιο.

Μοιράσου το άρθρο!