Πολιτική

18/05/2015 - 17:46

Αλλάζει το Πάρκο Αγίων Αναργύρων στον Ασώματο; - Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Σ

ύσκεψη για τη μελέτη της ανάδειξης του πάρκου Αγίων Αναργύρων Ασωμάτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Ιερέας π. Χρήστος Καραφασούλης, ο μελετητής κ. Στρατής Φραντζέσκος, Αρχιτέκτων Μηχανικός και η κα. Παρασκευή Βασιλέλη, Αρχιτέκτων Μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

 

Για την ανάδειξη της περιοχής του πάρκου των Αγίων Αναργύρων έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη, η οποία περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής, η ανάδειξη της πορείας του νερού, η πραγματοποίηση επεμβάσεων σε όψεις των κτισμάτων, η βελτίωση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ, η κατασκευή ενημερωτικών πινακίδων, η φύτευση επιπλέον πρασίνου, ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού, τμηματικές λιθοστρώσεις κλπ. Στόχος είναι να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις για την ανάδειξη του πάρκου, διατηρώντας ταυτόχρονα το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

 

Με βάση το αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα αναλάβει μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης να προτείνει την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, καθώς και την υλοποίηση του έργου.

 

Μοιράσου το άρθρο!