Πολιτική

22/12/2014 - 17:50

Άλλος Δρόμος: Μνημονιακής λογικής ο προϋπολογισμός του Δήμου

style="text-align: justify;">Με μεγάλη έκπληξη μας είδαμε δελτίο τύπου της Αντιδημαρχίας Οικονομικών που πανηγυρίζει για το ότι ο Δήμος έχει ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2015.
Πανηγυρίζει γιατί ως πιστός οπαδός της μνημονιακής πολιτικής και του οικονομικού στραγγαλισμού που επιβάλλει στην τοπική αυτοδιοίκηση το Οικονομικό Παρατηρητήριο ο Αντιδήμαρχος χαίρεται και το διαλαλεί  για το ότι πιάνοντας το νήμα από το σημείο που το άφησε η δημοτική αρχή Βουνάτσου-την οποία και επαινεί- συνεχίζει την ίδια πολιτική .
Πανηγυρίζει για έναν προϋπολογισμό στον οποίο τα χωριά και οι κωμοπόλεις του νησιού μας δεν είχαν κανένα λόγο αφού παρά τα προεκλογικά υποσχεθέντα του κ. Γαληνού –στην πράξη –αγνόησαν τελείως τα τοπικά συμβούλια και τις ανάγκες των κοινωνιών της Λεσβιακής υπαίθρου .
Πανηγυρίζει γιατί έχει προϋπολογισμό με τα κονδύλια για την κοινωνική πολιτική του Δήμου μειωμένα σε σχέση με πέρυσι κατά 250.000 Ευρώ ενώ η οικονομική κρίση επιδεινώνεται συνεχώς .
Πανηγυρίζει γιατί λέει θεμελιώνει την « ανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου και τη δημιουργία ομαλού κλίματος και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ του Δήμου και των προμηθευτών, εργολάβων, παρόχων υπηρεσιών».
Μάλλον θα ήθελε να πει ότι οι συσκέψεις της Δημοτικής Αρχής για το μοίρασμα των εργολαβιών και των απευθείας αναθέσεων καλά κρατεί.
Η δημοτική παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος» πιστή στις αρχές της καταψήφισε τον μνημονιακής λογικής προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής και θα αγωνιστεί ώστε το χρήσιμο αυτό εργαλείο άσκησης πολιτικής σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας να τροποποιηθεί και να καταστεί πράγματι  χρήσιμο για τις ανάγκες των πολλών.      
 
Δημοτική παράταξη Λέσβου
Ο Άλλος Δρόμος 

Μοιράσου το άρθρο!