Πολιτική

06/10/2014 - 07:16

Άλλος δρόμος: Προσπαθούν ξανά να πουλήσουν το νερό της Λέσβου.

Μ

ε έκπληξη παρατηρήσαμε στο 1ο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ που συμμετέχουμε ότι γίνονται προσπάθειες επαναφοράς του θέματος ιδιωτικοποίησης του νερού στη Λέσβο. Πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ Νήσων έστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο Λέσβου στις 19/9 με επισυναπτόμενο δημοσίευμα δηλώσεων του Υπουργού Υποδομών, δηλώνοντας ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να συνδράμει για να λυθούν μια για πάντα τα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο μας.
Με αυτό το τρόπο ξαναέρχεται στο προσκήνιο η προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης να παραχωρηθούν οι υδάτινοι πόροι του νησιού μας σε μια εταιρεία υπό πώληση σε πολυεθνικές, με επαίσχυντους όρους του μνημονίου συνεργασίας της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τους οποίους τα Δημοτικά Συμβούλια δεν μπορούν να διαμορφώνουν τις τιμές και να βάλουν φρένο σε περιπτώσεις άγριας κερδοσκοπίας, ασκώντας κοινωνική πολιτική προστασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ταυτόχρονα είναι απολύτως βέβαιη και η πλήρης αποτυχία με επιδείνωση της ποιότητας και καταστροφής των υποδομών, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία όπου η ιδιωτικοποίηση εφαρμόστηκε.
Κύριε Δήμαρχε, η σιωπή σε έναν τέτοιο κίνδυνο δεν είναι λύση. Η αδράνεια των αρμοδίων φορέων που οδήγησε σε κακή ποιότητα παρεχόμενου νερού και ελλιπέστατη καταγραφή και χρεώσεις δεν αποτελεί δικαιολογία για την εκχώρηση δημοτικών πόρων. Επιβάλλεται τώρα η κινητοποίηση όλων μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου και στη ΚΕΔΕ για την αποτροπή του κινδύνου αυτού. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα και εμείς θα το υπερασπιστούμε τόσο απο τη θέση μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με δράσεις ενημέρωσης και κινηματικές του λεσβιακου λαού.

"Ο άλλος δρόμος"

Μοιράσου το άρθρο!