Πολιτική

31/01/2021 - 22:13

Αλωνίζουν τη Λέσβο με τον Ριζοσπάστη στο χέρι - Το πρώτο κείμενο για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Από χθες, Σάββατο 30 Γενάρη, τα Κομματικά και τα Κνιτικα μέλη αλωνίζουν το νησί με το Ριζοσπάστη στο χέρι. Φιλοδοξούν να φτάσει σε κάθε μέλος, σε κάθε φίλο και οπαδό του Κόμματος και της ΚΝΕ,  γιατί στο φύλλο αυτό παρουσιάζεται το 1ο κείμενο των θέσεων του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Το Συνέδριο που έχει  σύνθημα: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό» θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου θα δοθεί, από την ΚΕ, στη δημοσιότητα, όταν θα υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.   

Συγκεκριμένα, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» κυκλοφορεί το θέμα του πρώτου κειμένου των Θέσεων που είναι: «Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο - Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό». 

Θα ακολουθήσει το δεύτερο κείμενο των Θέσεων με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Φλεβάρη 2021: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας

Και, τέλος, θα δημοσιευτεί το τρίτο κείμενο των Θέσεων με το «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Φλεβάρη: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ». Το τρίτο κείμενο των Θέσεων θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Φλεβάρη. 

Οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του Κόμματος και τις ΚΝΕ στο νησί, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας, θα φτάσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε σπίτι των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών, σε κάθε νεολαίο. Στόχος  να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό  διάλογο και να καταθέσουν τον προβληματισμό τους, τις προτάσεις τους, τις παρατηρήσεις ακόμα και τις διαφωνίες τους.     

Μοιράσου το άρθρο!