Πολιτική

23/03/2023 - 18:35

Το "αμαρτωλό" ΦΕΚ για το λιμάνι της Μυτιλήνης

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή παρατείνουν την υποβάθμιση του Λιμένα Μυτιλήνης και παραχωρούν τον σχεδιασμό εκμετάλλευσης του στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όσο λιγοστεύουν οι μέρες της Κυβέρνησης, τόσο επιχειρεί να εξοφλήσει γραμμάτια σε μεγάλα συμφέροντα. Όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1776/20.03.2023 , ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με πρόσφατη απόφασή του, όρισε το ΤΑΙΠΕΔ ως Αρχή Σχεδιασμού για τον Λιμένα Μυτιλήνης και μάλιστα πρόβλεψε να αμειφθεί το ΤΑΙΠΕΔ για τις υπηρεσίες του, από τον Φορέα Διαχείρισης του Λιμανιού.

Αμείλικτα ερωτηματικά δημιουργούνται από την απόφαση αυτή, που πρέπει να απαντηθούν άμεσα και δημόσια. –Ποιοι παράγοντες υπαγόρευσαν στον κύριο Υπουργό την απόφαση αυτή και με ποιους τοπικούς φορείς συνομίλησε ; 

--Είναι δυνατόν να μην γνώριζε η Δημοτική αρχή και το συμβούλιο του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την ενέργεια αυτή ;

 --Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος που Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή παράτησαν ατέλειωτο το Master Plan του Λιμανιού της Μυτιλήνης ;

--Αυτό το στόχο είχαν οι επίμονες προτάσεις για «Παλαί ντε σπόρ» μέσα στη Λιμενική Ζώνη ;

--Τι είδους «ανάπτυξη», προς εξυπηρέτηση ποιών συμφερόντων  ετοιμάζουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ ;

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2016, οι αρμόδιοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωσαν το αίτημα του Δήμου Λέσβου ( που καθυστερούσε για δεκαετίες ), ιδρύοντας το Δημοτικό Ταμείο Λέσβου. Δυστυχώς δε τη δημιουργική θητεία του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου , διέκοψε η νέα δημοτική αρχή, που βάλθηκε να βαλτώσει όσα ξεκίνησαν, όπως το plan του Λιμανιού, βασική προϋπόθεση για κάθε αναπτυξιακό έργο στη Λιμενική Ζώνη και στις λιμενικές χρήσεις.     

Άλλος ένας λόγος, μαζί με πολλούς άλλους, για να καταψηφιστεί η Κυβέρνηση, για την αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική της.  

 

φε

Μοιράσου το άρθρο!