Πολιτική

07/09/2023 - 17:47

Αμερικάνικες βάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου; Το ψήφισμα που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τα δυο σχέδια ψηφίσματος που πρότεινε η Λαική ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ Β.Αιγαίου προς το σώμα αιρετών της Π.Β.Α , προς ψήφιση καθώς και απόφαση του Π.Σ ως προς την επικύρωσή του , με γραπτη και δια περιφορας, ψήφο από τους επικεφαλής των παρατάσεων. Εν αναμονή του αποτελέσματος της ψηφοφοριας  η επικεφαλής  της Λαικής Συσπέιρωσης Β.Αιγαίου Αγλαία Κυρίτση έδωσε στη δημοσιότητα τα δύο σχέδια ψηφίσματος.


Σημείωση:  Η απόφαση του Π.Σ για γραπτη και δια περιφορας ψήφιση αφορά το σχέδιο ψηφίσματος «Κίνδυνος ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ των νησιών του Β.Αιγαίου, το Π.Σ να εκφράσει την αντίθεσή του»
Το δεύτερο ψήφισμα δεν κατατέθηκε στην συνεδρίαση της 06/09/23, εστάλει σήμερα , λόγω του έκτακτου τραγικού γεγονότος που συνεβει προχθες στο Λιμάνι του Πειραιά με την δολοφονία του Αντώνη Καρυωτη .

 

 

1.ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Π.Σ.Β.Α ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

«Το περιφερειακό συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Καρυώτη.

Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του στον καταπέλτη του«Blue Horizon», σοκάρουν και σφίγγουν το στομάχι σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Σοκάρει η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του κέρδους και του ατομικισμού, που οδηγεί ώστε να δολοφονούν έναν άνθρωπο, να τον σπρώχνουν να πνιγεί στη θάλασσα και ενώ τον βλέπουν να πνίγεται στα απόνερα, το πλοίο να ξεκινά κανονικά, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση και να μη θιγούν τα κέρδη της εταιρείας, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ο «χρόνος είναι χρήμα».

Το περιφερειακό συμβούλιο απαιτεί, πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία».

 

 

2.ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Π.Σ.Β.Α ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

 

Το Π.Σ.Β.Α. συζήτησε, κατά τη συνεδρίαση του, της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, το θέμα που προέκυψε από την απόφαση το Κογκρέσου των ΗΠΑ για επέκταση των στρατιωτικών τους βάσεων στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Θεωρεί ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα νησιά μας, τους κατοίκους τους και γενικότερα τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας..

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η εξέλιξη μετατρέπει τα νησιά μας σε στόχους αντιποίνων στά πλαίσια μιας πιθανής γενικευμένης σύγκρουσης.

Το ΠΣ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στο πλαίσιο των συμφωνιών Ελλάδας -ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την μεταφορά των βαρέων αρμάτων από τα νησιά μας στην Ουκρανία, δεν είναι άσχετες με την απαίτηση της κυβέρνησης της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση την νησιών και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου . Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της χώρας αποκάλεσε τα νησιά μας “ΝΑΤΟϊκό έδαφος”.

Το ΠΣΒΑ. Εκφράζει την έντονη ανησυχία και αποδοκιμασία του για αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυμες εξελίξεις και καλεί τον λαό των νησιών μας σε επαγρύπνηση και ενεργό αντίθεση, στη μετατροπή των νησιών μας σε πολεμικό ορμητήριο .

Μοιράσου το άρθρο!