Πολιτική

25/11/2020 - 11:56

"Άμεση στελέχωση και λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης" - Ερώτηση στη Βουλή από τη Μ. Κομνηνάκα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Άμεση στελέχωση και λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
 

Με δραματικό τρόπο επανήλθε η αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης και λειτουργίας του αιμοδυναμικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά την απώλεια της ζωής ενός ακόμα νέου ανθρώπου, ενός ζωτικής σημασίας αιτήματος που για χρόνια μένει ανικανοποίητο.

Σε ένα νοσοκομείο μάλιστα, με γιατρούς και προσωπικό που δίνουν καθημερινά πραγματική μάχη προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες θεραπείας του πληθυσμού ενός τόσο μεγάλου νησιού, όπως η Λέσβος, στους οποίους τα τελευταία χρόνια προστίθενται και οι ιδιαιτέρως ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες, διαμορφώνοντας συνολικά έναν πληθυσμό 100.000 περίπου κατοίκων.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα και την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος, λόγω έλλειψης της απαραίτητης ειδικότητας επεμβατικών καρδιολόγων ιατρών και του λοιπού εξειδικευμένου προσωπικού. Ακόμα και η θετική εξέλιξη που δρομολογείται, με την περιοδική παρουσία ενός στρατιωτικού καρδιολόγου που υπηρετεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την παράλληλη αποστολή δύο εργαζομένων (1 τεχνικός και 1 νοσηλεύτρια) και ενός καρδιολόγου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Ασκληπιείο της Βούλας για εκπαίδευση, δε δίνει οριστική και ολοκληρωμένη λύση στην ανάγκη για μόνιμη και πλήρη λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος στο νησί, η οποία προϋποθέτει την πρόσληψη ειδικότητας θωρακοχειρουργών μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.

Η κάλυψη μιας τόσο επείγουσας ανάγκης, για όλους τους κατοίκους του νησιού, δεν μπορεί να γίνει κατά τη συνήθη τακτική των εμβαλωματικών προσωρινών λύσεων και τις μετακινήσεις προσωπικού, που ιδίως την περίοδο αυτή καθίστανται ακόμα δυσκολότερες, ειδικά όταν η μέχρι σήμερα έλλειψη του αιμοδυναμικού τμήματος, έχει οδηγήσει στην απώλεια της ζωής αρκετών νέων ανθρώπων, που δεν πρόλαβαν να αεροδιακομισθούν σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να παρέχονται πλήρως και δωρεάν όλες οι υπηρεσίες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 

Μοιράσου το άρθρο!