Πολιτική

07/08/2019 - 14:48

Αναβάθμιση Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας στη Μυτιλήνη

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Δόμηση Αιγαίου Τεχνική Κατασκευαστική & Εργοληπτική Α.Ε.» υπέγραψαν τη σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου Αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας, στη Μυτιλήνη, προϋπολογισμού 2.590.000 Ευρώ (με ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός, πρόκειται για ένα ακόμη έργο του Δήμου Λέσβου στην της αναβάθμισης της σχολικής στέγης, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, με σκοπό ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας θα γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. 

Στόχος της σημαντικής αυτής παρέμβασης του Δήμου Λέσβου είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του εν λόγω σχολείου, η αναβάθμιση των συνθηκών και της ασφάλειας της καθημερινότητας της σχολικής ζωής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Μ & Ι Μιχαλακέλλης – Ε. Τσώκος & ΣΙΑ Ε.Ε.», υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Αντικατάστασης Φωτιστικών Παραλίας Νυφίδας με Αυτόνομα Ηλιακά Φωτιστικά Παραδοσιακού Τύπου, προϋπολογισμού 210.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!